Recently read #50 – Kerstboeken!

kerstboeken

Deze keer heb ik een review van twee kerst boeken! Namelijk Dash and Lily’s book of dares en The Christmas party. Elk jaar wil ik minimaal 1 boek lezen wat zich afspeelt rond de feestdagen en dit jaar koos ik dus voor deze twee boeken. Benieuwd of ik in een kerstmood kwam door deze boeken? Lees dan snel verder!

Dash and lily’s book of dares – Rachel Cohn & David Levithan

Ive left some clues for you.
If you want them, turn the page.
If you don
t, put the book back on the shelf, please.

16-year-old Lily has left a red notebook full of challenges on her favorite bookstore shelf, waiting for just the right guy to come along and accept its dares. Dash, in a bad mood during the holidays, happens to be the first guy to pick up the notebook and rise to its challenges.

What follows is a whirlwind romance as Dash and Lily trade dares, dreams, and desires in the notebook they pass back and forth at locations all across New York City. But can their in-person selves possibly connect as well as their notebook versions, or will their scavenger hunt end in a comic mismatch of disastrous proportions?

Elk jaar vind ik het leuk om iets van een kerst boek te lezen rond de kerst. Dit jaar koos ik voor Dash & lily’s book of dares. Het boek is best kort, het heeft namelijk maar 260 bladzijdes en ook leest het boek heel snel. Je kan dit boek echt binnen 3 of 4 uur uit hebben. Ik vond Lily en Dash gelijk allebei hele leuke karakters en het boek las echt als een film. Ik denk sowieso dat dit boek heel goed als een film zou werken! Rachel en David hun andere boek ‘Naomi and Eli’s no kiss list’ is namelijk ook verfilmd en dat vond ik ook een leuke film. Het boek speelt zich af rond de feestdagen wat natuurlijk fantastisch is en ook speelt het zich af in New York, waar ik altijd heel vrolijk van word! Ook komt er zelfs sneeuw voorbij, kerstiger kan niet toch?! Zoals ik al zei vond ik Lily en Dash en eigenlijk elk karakter heel erg leuk in dit boek. Je kan echt niet anders dan èn in een kerstmood komen en vrolijk worden van dit boek! Zeker een aanrader en ik ben van plan om volgend jaar het vervolg van dit boek te lezen tijden de feestdagen.

Dash and Lily’s book of dares is te koop bij bol.com en bookdepository

The christmas party – Carole Matthews

Louise Young is a devoted single mother whose only priority is providing for her daughter, Mia. Louise has a good job in a huge international corporation and she’s grateful for it. The only problem is her boss who can’t keep his hands to himself, but Louise can handle him. What she really doesn’t have time for is romance – until she meets the company’s rising star, Josh Wallace. 

Louise usually says no to evenings out but she’s decided to let her hair down tonight. It’s the office Christmas party, she has a pretty dress to wear and she’s looking forward to some champagne and fun. She’s completely unaware that others around her are too busy playing dangerous games to enjoy the party – until she’s pulled into those games herself . . .

Ik heb dit boek ooit gekregen van een vriendin en na Dash and Lily’s book of dares had ik zin in nog wel een kerstboek. Ik vond het begin heel leuk! Ik vond Louise een leuk karakter alleen de andere karakters boeiden me niet echt. Je leest het verhaal namelijk vanuit verschillende perspectieven. Wat trouwens niet heel verwarrend was gelukkig. De andere personages vond ik echt niet leuk. Ze waren onsympathiek of zelfs echt afschuwelijke personen. Het verhaal vond ik ook niet heel bijzonder. Ergens midden in het boek gebeurde er ineens iets heel raar, wat ik echt niet bij de rest van het boek vond passen. Daarna kwam er gelukkig ook wel wat humor in het boek, wat ik miste! Ik dacht dat het boek na het feest afgelopen was, maar dat was dus niet zo, waardoor het super langdradig werd. Ook kreeg ik echt geen kerstgevoel van dit boek, jammer!

The christmas party is te koop bij bol.com

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *