Recently read #51 – o.a review Landline

Landline

Ik las deze twee boeken eigenlijk eerder dan de boeken die ik de vorige keer reviewde, maar ik wilde eerst de kerstboeken doen, anders was dat zo ver weg van de kerst. Deze keer review ik het derde boek van the raven cycle, Blue lily, lly blue en ook las ik Landline van Rainbow Rowell!

Blue lily, lily blue – Maggie stiefvater

There is danger in dreaming. But there is even more danger in waking up. Blue Sargent has found things. For the first time in her life, she has friends she can trust, a group to which she can belong. The Raven Boys have taken her in as one of their own. Their problems have become hers, and her problems have become theirs. The trick with found things though, is how easily they can be lost.

Friends can betray.
Mothers can disappear.
Visions can mislead.
Certainties can unravel

Ik las alweer het derde boek van the raven cycle serie! Elk boek wordt steeds iets minder vaag en begrijp ik beter, maar het blijft lastig vind ik. Dit boek begon gelijk met actie, wat ik wel fijn vond! Er komen best een paar nieuwe karakters bij in dit boek, wat ik ook wel nodig vond, maar het zijn er best wel een paar in één keer! Elk personage is zo anders dan de ander en dat vind ik onwijs goed gedaan! Er gebeurde zoveel in het boek dat ik eigenlijk alweer ben vergeten wat er allemaal gebeurd is. Ik vond trouwens dat er een stukje was, en dat is wel vaker in deze serie, dat er ineens niet meer  gepraat werd over iets dat is gebeurd en er ook niet wordt verteld hoe het geëindigd is. Dat vind ik wel irritant. Dit boek had voor mij echt het spannendste einde en het einde deed me een beetje denken aan Harry Potter!

Blue lily, lily blue is te koop bij bol.com en bookdepository

landline

Landline – Rainbow Rowell

What advice would you give the younger you…and would you listen? As far as time machines go, a magic telephone is pretty useless. TV writer Georgie McCool can’t actually visit the past; all she can do is call it, and hope it picks up. Is she going crazy or is this a chance to make things right with her husband, Neal? Maybe she can fix the things in their past that seem unfixable in the present. Maybe this stupid phone is giving her a chance to start over…if that’s what she wants…A heart-wrenching – and hilarious – take on fate, time, television and true love, Landline asks if two people are ever really on the same path, or whether love just means finding someone who will keep meeting you halfway.

Ik ben echt gek op de boeken van Rainbow Rowell en naast haar short story heb ik al haar boeken nu gelezen. Ik had niet echt hoge verwachtingen van dit boek, want het is een adult boek en die lees ik normaal niet. Attachments van Rainbow is ook een adult boek en die vond ik ook een stuk minder leuk dan haar andere boeken. Maar Landline daarentegen vond ik verassend leuk! Vanaf het begin zat ik er gelijk in en het boek las ik super snel uit. Het idee met de magische telefoon vond ik heel leuk verzonnen en ook houd ik ervan als er flashbacks in een boek zitten, dus dat vond ik een leuke toevoeging. Alle karakters vond ik ook heel leuk en ook heel realistisch, zoals je verwacht van Rainbow Rowell. Naast de magische telefoon, voelde de rest van het boek ook heel realistisch aan en dat vind ik altijd wel fijn in een contemporary. Ik leefde heel erg met Georgie mee en ook had het boek een leuke humor. Ook was het een verassing dat het boek rond kerst afspeelt en dat wist ik niet. Ik las het boek eind november, dus ik kwam wel al een beetje in de kerstsferen. Echt een aanrader!

Landline is te koop bij bol.com en bookdepository 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *