Recently read #56 de verborgen geschiendenis van ons

de verborgen geschiendenis van ons

Iets minder dan twee weken geleden kreeg ik een mailtje van Harper Collins Holland of ik het nieuwe boek dat vandaag uitkomt “de verborgen geschiedenis van ons” van Jessi kirby wilde reviewen. Dat wilde ik heel erg graag! Ik heb namelijk 2 jaar geleden haar andere boek “Things we know by heart” gelezen en dat is één van mijn favoriete boeken. Ik ontving het e-book van  “de verborgen geschiedenis van ons” en een dag later had ik het boek uit. Lees snel verder op mijn review te lezen!

Na een verkeersongeluk waarbij ze bijna is verdronken, komt Olivia bij in het ziekenhuis. Ze kan zich niets van de gebeurtenissen herinneren. Aanvankelijk denkt ze dat het komt doordat ze een week in coma heeft gelegen, maar dan blijkt dat ze meer tijd ‘kwijt’ is: ze herinnert zich niets meer van de afgelopen vier jaar. Zelfs de jongen die beweert haar vriendje te zijn is een vreemde voor haar…
Iedereen blijft haar maar vertellen wie ze is, waar ze van houdt en waar ze een hekel aan heeft, maar zelfs het feit dat ze vegetariër zou zijn, zegt haar niets. De enige van wie ze niets hoort is Walker, de jongen die haar leven heeft gered. Telkens wanneer ze hem probeert te bedanken, gaat hij haar uit de weg. Liv raakt er steeds meer van overtuigd dat er dingen voor haar worden verzwegen. Maar waarom? 

Ik had al snel door dat het boek in hetzelfde strandstadje afspeelt als “Things we know by heart”, waardoor je een beetje een zomers gevoel krijgt van het boek. Het begin van het boek vond ik een heel sterk begin. Je hebt echt het gevoel dat je Olivia bent en je leeft daardoor heel erg met haar mee. Je hebt dezelfde vragen als Olivia en veel van die vragen worden pas helemaal op het einde beantwoord. Dit boek gaat helemaal over Olivia. Er zijn wel andere karakters in het boek, zoals haar ouders, vriendje en haar beste vriendin, maar zij maken eigenlijk niet zo heel veel  deel uit van het verhaal en ook vond ik ze allemaal niet zo heel erg interessant. Het enige andere karakter die ik wel heel leuk vond was Olivia haar broer Sam. Hij was grappig, lief en behandelde Olivia normaal. Helaas vond ik het boek nogal voorspelbaar. De laatste 50 bladzijdes van het boek vond ik het leukst, want dan vind Olivia haarzelf en worden ook veel vragen beantwoord. Één van die antwoorden daarvan had ik allang door en dat vond ik wel heel jammer. Dat had wel meer een mysterie kunnen zijn! Voor de rest vond ik weer de schrijfstijl wel weer onwijs fijn, alleen vind ik dat Jessi Kirby dit boek bijzonderder had kunnen maken.

De verborgen geschiedenis van ons is onder andere te koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *