Recently read #58 – o.a when we collided

when we collided

Ik lees de laatste tijd een stuk minder, maar ik ga volgende week op vakantie en ik neem 5 boeken mee. Hopelijk lees ik dan een stuk meer! Deze keer heb ik een review van When we collided en van het derde boek van de Throne of glass serie!

When we collided – Emery lord

Seventeen year old Jonah Daniels has lived in Verona Cove, California, his whole life, and only one thing has ever changed: his father used to be alive, and now he’s not. Now Jonah must numbly take care of his family as they reel from their tragedy. Cue next change: Vivi Alexander, new girl in town.

Vivi is in love with life. A gorgeous and unfiltered hurricane of thoughts and feelings. She seems like she’s from another planet as she transforms Jonah’s family and changes his life. But there are always consequences when worlds collide.

Ik was heel erg benieuwd naar dit boek, omdat er bij bookdepository stond dat het een mix is van Allt he bright places en I’ll give you the sun en dat zijn mijn twee favoriete boeken! Al snel merkte ik dat het boek niet zo goed is als die twee boeken helaas. De opbouw van dit boek vond ik wel heel fijn! Het begin begon leuk en wat luchtig en het werd steeds wat serieuzer, de spanning bouwde goed op! Ik vond de karakters heel leuk in dit boek. Iedereen was heel anders en dat vond ik fijn. Ook fijn dat ouders weer een rol speelden in dit boek. Soms verdwijnen die ineens in YA boeken namelijk en dat vind ik zo onrealistisch. Ik vond dat je de connectie tussen Vivi en Jonah niet echt goed kon voelen. Veel stukjes werden overgeslagn en zo had ik het gevoel dat ik iets miste tussen hen. Heel jammer! Voor de rest was het wel een leuk boek en je leert ook best wat over mentale problemen!

When we collided is te koop bij bol.com en bookdepository

Heir of fire – Sarah J. Maas

Celaena has survived deadly contests and shattering heartbreak—but at an unspeakable cost. Now, she must travel to a new land to confront her darkest truth… a truth about her heritage that could change her life—and her future—forever. Meanwhile, brutal and monstrous forces are gathering on the horizon, intent on enslaving her world. Will Celaena find the strength to not only fight her inner demons, but to take on the evil that is about to be unleashed?

Ik kwam gelijk eigenlijk al moeilijk in dit boek. De vorige twee boeken waren gelijk vol actie en dit boek begon een stuk langzamer. Pas over de helft kwam ik er echt in en vond ik het boek leuk te vinden. De reden dat het boek zo langzaam is komt denk ik doordat je vanuit meerder perspectieven het verhaal leest. Van Celeana, Dorian, Chaol, Manon en volgens mij nog een paar. Dat vind ik zelf niet heel erg fijn eigenlijk, maar ik begrijp dat dit nodig is in dit boek. Ik vond de stukjes van Manon niet leuk en heel erg verwarrend… Ik vond Rowan heel erg leuk in dit boek! Ik hoop dat het volgende boek een stuk leuker is dan dit deel, want dit deel vond ik wel het minst leuk tot nu toe.

Heir of fire is te koop bij bol.com en bookdepository

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *