Recently watched #33 o.a Everything, everything

Everything, everything

Ik heb deze keer een review van 2 films, een documentaire en een serie documentaire van Netflix! Ik ben best wel te spreken over alles, behalve over 1 film… Lees snel verder om 4 film reviews te lezen!

Simply complicated

Ik draai Demi Lovato haar nieuwe album “Tell me you love” helemaal grijs. Ik heb altijd wel naar haar muziek geluisterd, alleen haar vorige album vond ik echt niet leuk. Maar ik ben dus helemaal gek op haar nieuwe album. Nu kwam ze dus ook met een nieuwe documentaire uit. Ik heb ook haar vorige documentaire gezien “stay strong” die in 2012 uitkwam en daarin vertelt ze over haar eetstoornis en ook over haar verslaving. Ze deed toen dus alsof ze helemaal clean was, terwijl ze tijdens het filmen van die documentaire cocaïne gebruikte. Ze is dus nog veel eerlijker in deze documentaire en ook zie je nooit eerder vertoonde beelden van toen ze dus aan de drugs zat. Maar toch verwachtte ik nog meer details, zeker omdat dit dus haar tweede documentaire is en vond dat veel dingen herhaald werden. Ook zie je hoe gelukkig ze nu is! Ik vond deze documentaire veel beter in elkaar gezet dan haar vorige documentaire, maar nog steeds vond ik hem niet super. Vond dan de documentaire van Lady gaga beter in elkaar gezet. Ik vind het ook wel een beetje dat ze het nu een beetje uitmelkt, maar snap ook dat ze nu wel 100% eerlijk wilt zijn. Haar documentaire is gewoon op haar Youtube kanaal te vinden!

The keepers

Ik houd altijd wel van dit soort documentaires en ik zag hem voorbij komen en ik hoorde van iemand op Youtube  dat het een goede documentaire serie is. Het is namelijk een documentaire van 7 afleveringen die allemaal een uur duren. Eigenlijk een 7 uur durende documentaire! Je kan het vergelijken met making a murderer. Na de eerste aflevering twijfelde ik een beetje, maar toen ik begon aan de tweede aflevering zat ik er gelijk helemaal in. Je wordt echt in het verhaal gezogen en wilt alles weten! Het is wel heel jammer dat veel bewijs er niet meer is en veel mensen die er waarschijnlijk iets mee te maken hadden niet meer leven. Na alles gezien te hebben is het voor mij wel vrij zeker dat in ieder geval Joseph Maskell en die Edgar er iets mee te maken hebben, maar alles blijft vaag. Hoop dat de zaak ooit wordt opgelost!

Suite francaise

Deze film sprak mij gelijk heel erg aan! Ik houd meestal niet zo van oorlogsfilms, maar dat zijn dan oorlogsfilms waarin een soldaat bijvoorbeeld de hoofdrol heeft. Dit is een oorlogsfilm die zich afspeelt in een dorpje in Frankrijk, Bussy. Lucille woont in Bussy met haar schoonmoeder, want haar man is aan het vechten in de oorlog. En dan krijgen de Duitsers daar de macht. Ik vond dat alles zo goed werd overgebracht! Dat komt vooral door het goede acteerwerk. Ik vind Michelle Williams, die Lucille speelt, een hele goede actrice en ook Matthias Schoenaerts herkende ik meteen van andere films en is ook een hele goede acteur. Hij is Belgisch, dus hij heeft ook in een paar Nederlandse films gespeeld. Vond de film ook niet te Happy ending Hollywood en dat kan ik altijd wel waarderen! Ook al had ik natuurlijk liever een ander einde gezien… Echt een aanrader!

Everything, everything

Ik heb vorig jaar dit boek gelezen en ik was niet een grote fan van dit boek, maar een vriendin van me wilde de film kijken en de trailer zag er zo goed uit dat ik toch ook wel nieuwsgierig werd. De casting vond ik trouwens wel goed gedaan want iedereen zag eruit zoals ik me had voorgesteld in het boek. Alleen jammer dat ze allemaal niet zo heel goed konden acteren… Het begin van de film was heel saai. Ze noemde 100x dat ze SCID heeft en wat het inhoudt en ik werd daar echt een beetje moe van. Ook vond ik haar moeder vanaf het begin al een beetje psycho overkomen. Er zaten wel schattige scènes in de film trouwens! In het boek vond ik alles al zo onrealistisch en in de film vond ik dat nog veel erger. Ook vond ik de liefde tussen Maddy en Olly meer overkomen als een broer zussen liefde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *