Recept banaan-honingmuffins

_MG_8552

Van de week had ik weer zin om spontaan iets te bakken. Ik kwam op de Albert Heijn site, waar ik wel eens vaker recepten van heb gemaakt. Ik kwam echt heel veel lekkere en simpele recepten tegen, maar ik koos voor de banaan-honingmuffins. Dit recept is zonder suiker, wel met boter. In plaats van suiker gebruik je namelijk honing. Volgens mij zou je boter ook kunnen vervangen door kokosvet, maar ik weet niet precies hoe het dan met de verhoudingen zit. Ze werden in ieder geval heel lekker!

Benodigdheden:

2 bananen

50 gram boter

150 ml vloeibare honing

2 eieren

150 ml volle melk

300 gram zelfrijzend bakmeel

2 theelepels bakpoeder

 

In het recept stond ook nog 1 theelepel gemalen kardemom, maar dat had ik niet. Ook zaten in dat recept nog walnoten, maar daar ben ik allergisch voor.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de bananen met een vork. Als je harde boter gebruikt kun je deze even in de magnetron of een pannetje laten smelten. Doe dan de honing en boter bij de banaanpuree en mix het met een mixer. Klop dan de eieren los en mix ze door het beslag. Roer dan de melk door het beslag. Roer dan de bakpoeder bij de bakmeel in een andere kom. Meng dan het bakmeel met bakpoeder door het bananenbeslag. Vet de muffinsvormpjes in of gebruik papieren cakevormpjes. Verdeel dan het beslag over de vormpjes. Het recept is ongeveer genoeg voor 12 muffins. Zet het rooster in het midden van de oven en bak ze gaar in ongeveer 25 minuten.

_MG_8564

Ze waren echt een stuk beter gelukt dan dat ik had verwacht! Ze zijn wel heel vullend, maar toch ook iets minder ongezond dan normale muffins. Ik heb alleen altijd het probleem dat ze niet zo bol gaan staan. Ik doe ze al af laten koelen in de oven en gebruik de eieren, melk en boter op kamertemperatuur, maar dat helpt ook niet. Heeft iemand hier tips voor?6 Comments

  1. Lijkt me erg lekker! Wel denk ik dat je ‘boter’ bedoelt in plaats van ‘boten’ (alinea 1), haha :). Zelf heb ik eens een keer muffins met banaan geprobeerd te maken met havermout, maar dat was toch vies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *