Recept blueberry muffins

blueberry muffins

Dit is misschien wel het lekkerste recept wat ik ooit gemaakt heb. Ik heb nog nooit echt goed muffins gemaakt. Wel cupcakes, maar muffins zijn toch anders. Al héél lang wil ik blueberry muffins maken, want ik vond het er zo onwijs lekker uitzien. Nu heb ik het dus gemaakt en het is super lekker en best simpel!

goedingredienten

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 ml neutrale olie (ik gebruikte kokosolie, maar zonnebloemolie is ook goed)
  • 1 ½ theelepel vanille aroma
  • 175 gram blauwe bessen (vers of diepvries)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een muffinblik. Je kan gewoon muffinsvormpjes gebruiken, maar die vind ik nooit zo mooi en ik heb ze ook nooit in huis. Wel heb ik altijd bakpapier in huis en ik had gezien dat iemand anders hier vierkantjes van knipte en het gebruikte als muffinsvormpjes. Het is handig en het staat mooi vind ik!

goedoliesmelten

Als je net als ik kokosolie gebruikt is het wel handig als je het eerst even zachtjes aan laat smelten in een pannetje. Laat het even afkoelen voordat je het bij de rest gaat doen, want anders gaan de eieren stollen en dat wil je niet.

goedblauwebessenerin

Meng in een kom alle droge ingrediënten, dus de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Doe in een andere kom alle natte ingrediënten, dus de eieren, melk, olie en vanille aroma. Mix dan de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten met een mixer. Als het een glad beslag is meng je met een spatel de blauwe bessen erdoorheen.

goedbeforeoven

Dan ga je het mengsel verdelen over de muffinsvormpjes. Je mag ze echt heel vol doen! Dan zet je ze in de oven voor ongeveer 25 tot dat ze goudbruin zijn.

blueberry muffins

blueberry muffins

En dan zijn je blueberry muffins klaar! Zien ze er niet onwijs mooi uit? Ook zijn ze super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *