Recept gezonde cookie dough balletjes!

recept gezonde cookie dough balletjes

Femke van Youniqueblog.nl heeft altijd hele leuke recepten en deze keer had ze er één voor gezonde cookie dough balls gevonden van Foodness! Het is een super simpel en gezond recept en het ziet er zo lekker uit dat ik het wel moest proberen. Het hoofd ingrediënt is kikkererwten en dat klinkt een beetje raar, maar geloof me dit is onwijs lekker geworden! Dit is een recept voor gezonde cookie dough balls!

recept gezonde cookie dough balletjes

Ingrediënten:

  • 250 gram kikkererwten
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels pindakaas (of amandelpasta)
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram pure chocolade

Bereiding

Als eerste ga je de kikkererwten goed uit laten lekken. Ik heb ze ook nog een beetje droog gedept daarna, maar ze blijven altijd een klein beetje nat.

recept gezonde cookie dough balletjes

 

Doe dan de kikkererwten, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels pindakaas en het merg van één vanillestokje in een kom en mix het goed door elkaar heen.

recept gezonde cookie dough balletjes

 

Als het allemaal goed is gemixt snij je de chocolade in kleine stukjes. Femke gebruikte 50 gram en de overige 50 gram kan je laten smelten en erover heen doen. Ik heb gewoon 100 gram stukjes erin gedaan, maar het laten smelten en erover heen doen lijkt me ook onwijs lekker!

recept gezonde cookie dough balletjes

 

Doe daarna de stukjes chocolade bij het beslag.

recept gezonde cookie dough balletjes

 

Nu ga je er bolletjes van maken. Zorg ervoor dat elk bolletje ongeveer evenveel chocolade stukjes heeft. Ik kon 14 bolletjes maken. Leg ze bijvoorbeeld op een bord en doe ze daarna voor een uur in de koelkast.

recept gezonde cookie dough balletjes

recept gezonde cookie dough balletjes

En dan zijn ze klaar! Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar wat is dit lekker zeg! Dit ga ik zeker vaker maken. Ik denk wel dat ik de volgende keer de velletjes van de kikkererwten eraf haal, want die voel je er soms tussen zitten en dat vind ik niet zo heel erg lekker.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *