Recept stroopwafel cupcakes!

Stroopwafel cupcakes

Eerst had ik het idee om een stroopwafel cake te maken, dat zag er namelijk heerlijk uit. Toen bedacht ik me dat ik ook al heel lang een keer echt goede cupcakes wilde maken, dus toen kwam ik op stroopwafel cupcakes! Ik vond dit recept. Het recept voor de cupcakes is best simpel, maar het recept voor de botercrème is wel een stuk meer werk. Ik had nog nooit botercrème gemaakt, dus daar ligt het waarschijnlijk ook aan. Benieuwd naar dit recept voor stroopwafel cupcakes? Lees dan verder!

goedingredietencake

Ingrediënten:

Voor 12 cupcakes

  • 125 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 130 gram stukjes stroopwafel

goedingredienetebotercreme

Voor de botercrème

  • 45 gram bloem
  • 240 gram melk
  • 200 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 5 ml vanille extract
  • 2 eetlepels karamelsaus (Ik had honing karamelsaus va de Lidl)
  • Stukjes stroopwafel (als decoratie)

Verwarm je oven voor op 175 graden. Klop de boter en suiker luchtig. Voeg daarna de eieren en melk toe en mix het tot een glad mengsel. Voeg hier het zelfrijzend bakmeel en kaneel beetje bij beetje toe.

Maak dan van de stroopwafels kleine stukjes en meng deze door het beslag met een spatel.

goedvooroven

Zet de cupcakes voor 20 minuten op 175 graden in de oven.

Dan is het tijd voor de botercrème, wat dus een stuk lastiger is. Zeef de bloem en doe dit samen met de melk in een steelpannetje. Klopt het met een garde door zodat er geen klontjes meer inzitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl het rustig begint te koken. Zodra het kookt zet je het vuur lager. Het mengsel wordt nu dikker en na ongeveer 5 minuten is het dik genoeg. Blijf wel goed roeren, anders kan het aanbranden! Als het dik genoeg is doe je het mengsel in een kom, afdekken met folie en laat het goed afkoelen

Als dat aan het afkoelen is klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan de vanille extract en karamelsaus toe en mix het goed. Als het bloemmengsel afgekoeld is mix je het samen met dit beslag. Doe dit ook ongeveer 5 minuten. Zet dan de botercrème in de koelkast voor een halfuur.

Spuit dan de botercrème op de cupcakes. Ik gebruik een spuitzak van de big bazaar. Zet daarna de cupcakes weer even in de koelkast, voordat je ze gaat serveren doe je er nog wat karamelsaus overheen en steek je een stukje stroopwafel erin!

goedklaar

 stroopwafel cupcakes

Ze zien er sowieso heel erg leuk uit, maar ze smaken ook super lekker! Ik moet eerlijk zeggen da tik niet zo’n fan ben van de botercrème, dus ik vind ze zonder de botercrème al super lekker!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>