Recept vegan kokosballetjes met pure chocolade

recept vegan kokosballetjes

Mijn eerste vegan bakrecept is een feit! Ik ben volgende maand jarig en ik wil natuurlijk wel allemaal vegan hapjes maken. Ik ben nu dan ook een paar vegan hapjes aan het uitproberen, zo wil ik ook nog vegan brownies uitproberen en vegan wraps. Nu maakte ik vegan kokosballetjes die echt heerlijk zijn geworden! Lees snel verder voor het recept voor de vegan kokosballetjes.

Ingrediënten:

  •  250 gram geraspte kokos
  •  2 theelepels gesmolten kokosolie
  •  3 eetlepels ahornsiroop/agavesiroop
  •  2 eetlepels plantaardige melk
  •  1/2 theelepel vanille extract
  •  1/2 theelepel kaneel
  •  snufje zout
  •  150 gram vegan pure chocolade


Als eerste doe je 140 gram geraspte kokos in een kom. Smelt dan de kokosolie en doe die bij de geraspte kokos. Voeg dan de ahornsiroop/agavesiroop, plantaardige melk, vanille extract, kaneel, zout en 80 gram geraspte kokos erbij en mix het door elkaar met een mixer. Maak dan balletjes van het “beslag” en haal ze door de afgebleven kokos. Doe ze dan een uur in de koelkast.


Na een uur kan je de chocolade smelten. Als het gesmolten is doe je een sateprikker in de balletjes en dan haal je de balletjes door het chocolade heen. Je kan ook de helft van de kokosballetjes door de chocolade halen, wat jij wilt!
Doe ze dan weer voor een uur in de koelkast en dan zijn ze klaar.

recept vegan kokosballetjes

recept vegan kokosballetjes

Ze zijn echt super lekker! Heel smaakvol en lekker zoet door de chocolade. Deze ga ik sowieso maken met mijn verjaardag.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *