Recept voor mince pies

goedd

Ik volg heel veel Britse youtubers en met kerst zag ik elke keer in hun vlogs mince pies voorbij komen. Ik had geen idee wat het was en ging een recept opzoeken. Ik vind dit recept op de Albert Heijn site. Blijkbaar is het best makkelijk om zelf te maken, dus hier een recept!

Ingrediënten:

  • 85 gram sultanarozijnen
  • 130 gram krenten
  • 130 gram geraspte appels (2 appels)
  • 150 gram bruine suiker
  • citroenrasp van 1 citroen
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 50 gram gehakte amandelen
  • ½ tl kaneel
  • 250 gram bloem
  • Zout
  • 150 gram ongezouten boter
  • 1,5 el basterdsuiker
  • 2 eidooiers

Muffinvorm voor 12 muffins

goedmincemeat

Mince meat;

Minstens een dag van te voren maak je de mince meat. Het mince meat maak je door in een kom de sultanarozijnen, krenten, geraspte appel, bruine suiker, sinaasappelsap en raps, citroenrasp, amandelen en kaneel te mengen. Bewaar je mince meat luchtdicht in de koelkast voor minstens 1 nacht.

goedkneden

Deeg;

Daarna ga je het deeg maken. Doe de bloem en een snufje zout in een kom. Meng er de koude boter doorheen met je vingers totdat het kruimelig wordt. Roer er dan de suiker doorheen en vervolgens het eigeel. Voeg 3 eetlepels water om de beurten toe en kneed het tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat het tenminste 10 minuten in de koelkast rusten.

goedleukk

Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi bloem over je werkblad en je deegroller. Rol je deeg uit. Steek er rondjes uit die groot genoeg zijn om in je muffinvorm te passen. Vul het deeg in je muffinvormpjes met 1 tot 2 lepels mince meat.  Het mag niet boven je muffinvorm uitkomen. Rol het overgebleven deeg weer uit en steek er kleinere rondjes of sterren uit. Ik heb gewoon een ster uitgeprint en die steeds uitgesneden. Leg deze boven op de mince meat. Maak er een kleine snede in als ze helemaal bedekt zijn met deeg (dus niet als je sterren hebt gedaan). Bestrijk de taartjes met een geklopt ei en strooi er suiker overheen. Bak de mincepies in 20/25 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.

goedleukkk

Ik vind dat ze echt goed gelukt zijn voor de eerste keer! Het is wel echt iets waar je van moet houden, maar zeker leuk om een keer met kerst te proberen.

goeeeed

goeddd

goedl

 




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *