Recept voor roze koeken

goed3

Laatst maakte ik eierkoeken, maar ook roze koeken stond op mijn lijstje van recepten die ik nog wil uitproberen. Een lange tijd geleden vond ik dit recept voor roze koeken al van foodgloss en nu heb ik het uitgeprobeerd! Kijk verder voor het recept voor rozekoeken.

besteingredienten

Ingrediënten (voor ongeveer 12 kleine roze koeken):

  • 240 gram zachter roomboter (en 20 gram extra om in te vetten)
  • 175 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • Bietensap
  • 280 gram poedersuiker
  • Een muffinvorm

Als eerste moet je er voor zorgen dat de boter zo zacht mogelijk is. Ik had de boter al de avond van te voren uit de koelkast gehaald. Je verwarmt de oven voor op 175 graden. Je mengt de boter met de suiker. Daarna meng je één voor één de eieren door het beslag. Daarna spatel je het bloem beetje bij beetje bij het beslag. Vet nu de muffinvorm in met een beetje boter. Doe met 2 lepels het beslag verdelen over de muffinvormpjes. Maak ze een beetje glad bovenop en doe ze niet te vol. Doe ze dan voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Laat de cake goed afkoelen in de muffinvorm. Haal ze eruit als ze goed afgekoeld zijn. Dan maak je nu het glazuurlaagje. Kijk uit met het bietensap, want dat krijg je niet meer uit je kleding. Onderin de beschrijving van Frances haar video staat dat je 5 theelepels bietensap aan de poedersuiker moet toevoegen, maar dat was echt veel te weinig. Blijf steeds een klein beetje meer toevoegen totdat het goed roze is en niet te waterig is. Je kan er altijd nog meer poedersuiker bij doen als je per ongeluk te veel bietensap hebt toegevoegd. Als je glazuur klaar is kan je met een klein lepeltje het glazuur over de cakejes verdelen.

goed3

goedaa

goed5

De roze koeken zijn echt heel goed gelukt en het is ook een heel simpel recept! Ik ga het zeker vaker maken.
3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *