Recept zelfgemaakte eierkoeken

besteallemaal

Vorige week vertelde ik al dat ik een paar recepten heel graag een keer zou willen maken en één daarvan was zelf eierkoeken maken! Het is een super makkelijk en best snel recept. Lees verder om te weten hoe je ze maakt!

besteingredienten

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • Rasp van een halve citroen
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Klop de eieren samen met de suiker goed luchtig, dit duurt een paar minuten. Voeg daarna de citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel die voorzichtig met een spatel door het beslag.

Bestevooroven

Schep dan met 2 eetlepels hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Maak de hoopjes niet te dicht op elkaar, want ze hebben ruimte nodig om nog iets uit te lopen.

Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar op 180 graden.

bestenetuitoven

goed

Ik heb ze zelf denk ik iets te lang in de oven laten zitten, want ze zijn iets te droog. De smaak vind ik wel heel erg lekker! Dit recept heb ik gebruikt en er staat dat je er 12-14 stuks mee kan maken, maar ik kon er maar 7 maken? Volgende keer ga ik gewoon twee ik zo veel maken, want het is wel echt heel leuk en makkelijk om te maken!
One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *