Review Equa indulge HD manduka yoga handdoek

Vorige week konden jullie al een gastblog lezen van Lisanne van Superyoga.nl. Ik ontving ook van haar een super mooie yoga handdoek die ik vandaag voor jullie ga reviewen. Het gaat om de yoga handdoek equa indulge HD manduka. Lees snel verder om erachter te komen wat ik van deze yoga handdoek vind!

Ten eerste ziet de handdoek er onwijs mooi uit. Op superyoga.nl zijn nog meer andere stijlen en kleuren verkrijgbaar, zoals blauw, oranje en rood. Ik koos voor de equa indulge HD manduka, omdat ik een paarse yoga mat heb en dan vond  ik het wel mooi om er ook een paarse yoga handdoek bij te hebben. Ik vond deze stijl heel erg gaaf en hippie!

Mijn ervaring

De yoga handdoeken van superyoga passen over elke yoga mat heen. De handdoeken liggen stevig op de mat waardoor je met een veilig gevoel op je mat en handdoek staat. Hoe vochtiger de handdoek is, hoe meer grip je hebt. Dit betekent ook dat als je zweet je meer grip hebt. Terwijl je zonder handdoek en alleen met een mat je juist wegglijdt als je zweet. De eerste keer dat ik hem gebruikte spoot ik de handdoek een klein beetje nat. Niet te veel, maar door de microfiber technologie droogt de handdoek sneller op dan gewone handdoeken. Ik merkte gelijk dat ik, ook zonder de handdoek nat te maken, meer grip had dan zonder een handdoek en ook voelt het veel comfortabeler!

De handdoek is ook heel handig als je naar yoga klassen gaat. Vaak hebben ze daar yogamatten voor je, maar het is wel hygiënischer om dan je eigen yoga handdoek mee te nemen. Een yoga handdoek is ook makkelijker om mee te nemen als je vaak reist, een yoga handdoek is een stuk lichter dan een yogamat meenemen.

Extra informatie

Je kan de handdoek gewoon in de was doen op maximaal 30 graden, maar gebruik géén wasverzachter.

Een handdoek is aan te raden voor iedereen die snel transpireert, aan bikram/hot yoga doet,  een andere actieve yogastijl beoefent of gewoonweg op zoek is naar meer grip. De kans op transpiratie is bij deze stijlen het grootst door de vele bewegingen achter elkaar of de hoge temperatuur (40 graden bij bikram yoga!). Hierdoor krijg je natte handen en voeten en het kan van je lichaam afdruppen. Gebruik je geen handdoek, dan krijg je naarmate je yoga sessie een steeds nattere yogamat. Yogamatten kunnen het transpiratievocht niet absorberen waardoor er een nat laagje op de mat ontstaat. Dit zorgt ervoor dat je gaat glijden en je oefeningen niet goed meer kunt uitvoeren.

Juist hiervoor biedt een yoga handdoek de uitkomst. De handdoek vangt het transpiratievocht op, absorbeert het en droogt super snel waardoor er meer grip ontstaat. Een ‘normale’ handdoek of strandlaken heeft deze eigenschappen niet waardoor je alsnog gaat glijden. Die drogen niet snel genoeg wat resulteert in uitglijden. Het hebben van een stroeve en droge ondergrond is bij yoga enorm belangrijk voor een optimale prestatie. Daarom zijn alle yoga handdoeken anti slip die gemaakt zijn door Manduka heel fijn, want de microfiber technologie zorgt ervoor dat de handdoek nog sneller vocht absorbeert en droogt.

De yoga handdoek equa indulge HD manduka en nog vele andere yoga handdoeken zijn te bestellen bij superyoga.nl!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *