Schwarzwalder cupcakes – mijn verjaardagscupcakes!

goed 3

Afgelopen dinsdag was ik jarig en ik had helemaal niet gepland om iets te gaan bakken, maar mijn moeder begon erover en toen ben ik even het internet gaan rondneuzen. Toen kwam ik al snel deze schwarzwalder cupcakes tegen! Schwarzwalder is wel echt iets waar je van moet houden, maar ze zijn echt super lekker geworden! Ik had trouwens ook het geluk dat we alles in huis hadden, want je hebt niet zo heel veel nodig!

Benodigdheden:

 • 125 gram boter (op kamer temperatuur)
 • 125 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 eieren (op kamertemperatuur)
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 3 eetlepels melk
 • 100 gram pure chocolade
 • 1 pot kersen zonder pit (350 gram)
 • Slagroom

Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker met de mixer. Klop ongeveer 4 minuten. Klop de eieren 1 voor 1 erdoor. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen. Klop ongeveer 3 minuten. Spatel (Dus niet mixen!) het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder luchtig door het beslag en voeg de melk toe. Snij dan de pure chocolade in kleine stukjes, houd wel genoeg over voor decoratie. Voeg dan de chocolade samen met 4 eetlepels kersen door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de over voor 15/20 minuten. Als ze klaar zijn laat ze dan goed afkoelen, minstens een uur, voordat je de slagroom toe gaat voegen. In het recept dat ik gebruikte stond dat je zelf slagroom moest maken, maar dat had ik niet in huis, maar wel gewoon een bus slagroom. Als ze afgekoeld zijn doe je een beetje slagroom op alle cupcakes. Daarna doe je op elke cupcake de overige kersen en met een kaasschaaf bestrooi je de cupcakes met chocolade.

goedalleeen2

Ik vind ze er echt superleuk uitzien en ze zijn ook super lekker! Misschien zijn ze ook wel leuk voor de kerst?4 Comments

 1. Oh deze cupcakes zijn weer eens wat anders, leuk zo’n schwarzwalder variant. Al ik moet toegeven, mijn smaak is het niet. 😉 Vind het toch een beetje zo’n bitter bijsmaak hebben. Maar desondanks wel een leuk recept. (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *