Tips om je voor te bereiden op de feestdagen

feestdagen

Over iets meer dan 2 weken is het alweer kerst! Ik kan niet wachten, want ik ben echt gek op de kerst. Maar hoe kan je je nou goed voorbereiden op de feestdagen? Vandaag heb ik voor jullie een paar handige tips!

Wanneer bij wie?

De eerste vraag elk jaar is natuurlijk, wanneer gaan we naar wie? Gelukkig hebben we in Nederland, kerstavond, eerste kerstdag én tweede kerstdag. Ik denk dat het voor veel mensen best wel een gedoe is wanneer ze nou naar opa en oma gaan en wanneer naar de schoonouders enzovoort. Handig om dat al van te voren te plannen! Ik vind trouwens ook dat je best wel één van de dagen lekker niets kan doen en zonder verplichtingen. Dan kan je bijvoorbeeld lekker heel de dag kerstfilms kijken en/óf een wandeling maken!

feestdagen

Cadeautjes!

Ik doe elk jaar met mijn ouders, broer en zijn vriendin lootjes trekken en dan hebben we een budget én we maken allemaal een verlanglijstje, dus wij maken het onszelf best wel makkelijk gelukkig! Lijkt me lastig als je voor iedereen een leuk cadeau moet kopen! Mijn tip is dus om ook lootjes te trekken óf check één van mijn artikelen met cadeau tips!

Wat gaan we eten?

Dit jaar was het voor ons iets moeilijker om te kijken wat we deze kerst gaan eten, want we zijn nu vegetarisch en voor een groot deel ook vegan. We hebben in ieder geval al vegetarische gourmetschalen bij de Lidl gezien, dus dat is in ieder geval al één idee. Voor de rest moeten we nog maar even goed kijken wat we gaan eten… Slim idee om dus van te voren al te kijken wat je wilt gaan eten met kerst. Én vraag aan gasten of ze nog allergieën hebben of bijvoorbeeld vegetarisch of vegan zijn!

Wat gaan we aandoen?

De outfit struggle… Ik draag eigenlijk zelden echt een jurkje met kerst. Ik doe denk ik dit jaar een bordeauxrode jurktrui aan of misschien een rokje met een kersttrui, dat vind ik ook altijd super leuk staan! Hierboven heb ik een voorbeeld van een leuke kerstoutfit met artikelen van esprit! Een leuke kersttrui met pailletten , met een mooie rode plissérok, mooie gouden hakken en een schoudertas met ketting erbij!

Wat voor make up doen we?

Dit vind ik denk ik één van de leukste voorbereidingen! Ik ben gek op make up zoals jullie weten en vorig jaar was dit mijn kerstlook. Dit jaar doe ik denk ik dezelfde look of een traditionele kerstlook met gouden oogschaduw en rode lippen of nude lippen, want ik ga natuurlijk lekker veel eten!

Huid en haar goed verzorgen

Het is winter, dus dat betekent dat je haar en huid er nogal droog uit kunnen zien en voelen. Gebruik een paar dagen van te voren een goed haarmasker, of slaap een nacht met jojoba olie in je haar! Ik raad dit niet aan om echt vlak voor de feestdagen te doen, want je haar kan wel wat sneller vet worden. Ook raad ik aan om een goed serum in je haar te gebruiken, zodat het mooi gaat glanzen! Mijn huid is onwijs droog deze winter, dus voor de kerst doe ik heel mijn lichaam en gezicht goed scrubben. Dan smeer ik mijn lichaam goed in met bodylotion en op mijn gezicht breng ik nog even een goed hydraterend masker aan. Ik gebruik of die van de Kruidvat of ik maak een masker van avocado, honing en cacao.

Hoe bereid jij je voor op de feestdagen?

Dit is een gesponsorde blogpost

 

2 Comments

  1. Love it, ik kijk er zo erg naar uit nu ik weet dat ik heel de kerst met jullie kan zijn! Maar ik bereid mij voor door 2 maanden van te voren al al mijn cadeaus te kopen. Daarnaast kijk ik sowieso 2 kerstfilms per week. Deze week was het Bad Santa 2 en A Christmas Prince. Maar de ‘echte’ voorbereiding vindt ik super moeilijk, qua kleding en make-up vooral! Ik wil niet over de top maar ik wil wel feestelijk. Wat mij ook een kerstgevoel geeft is cadeau inpakken, my god, i love cadeautjes inpakken! Ja, ik hou van kerst met leuke mensen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *