Tips om in een lees mood te komen

ookgoed

Lezen is echt het liefste wat ik doe. Mezelf lekker op mijn stoel of in mijn bed settelen, kopje thee en een dekentje. De beste manier voor mij om te relaxen is lezen. Ik was altijd al gek op lezen. Toen ik klein was had ik altijd boeken en een lampje onder mijn kussen verstopt  en ging ik ’s avonds stiekem lezen. Alleen op de middelbare school ben ik deze liefde een beetje kwijt geraakt. Ik denk omdat ik op de middelbare school moest lezen en dan wordt het al een stuk minder leuk. Ik ben denk ik ook gestopt met lezen, omdat de ‘hoe over leef ik..’ serie was afgelopen, waar ik groot fan van was. Vorig jaar begon ik met het lezen van Engelse boeken en sindsdien wil ik niets anders meer! Ik weet dat sommige mensen lezen echt niets vinden. Vandaag geef ik een paar tips voor als je wilt beginnen met lezen.

Comfortabele plek

Ga op een plek zitten die jij comfortabel vindt. Ik lees vaak in mijn bed of in mijn nieuwe stoel. Ik lees ook vaak met een dekentje om me heen, voor wat extra comfort. Zet lekker een bakje thee of drink iets anders wat je lekker vindt. Neem er ook een koekje of een andere snack bij. Maak er een echt ‘me time’ momentje van. Om de een of andere reden is vaak een dekentje niet genoeg als ik aan het lezen ben in de winter. Ik krijg namelijk altijd koude handen tijdens het lezen. Echt heel erg gek, hebben andere mensen hier ook last van? Daarom maak ik vaak ook nog een lekkere warme kruik.

_MG_7070

Rust

Als ik aan het lezen ben moet het volledig stil zijn. Ik kan me niet 100% focussen op mijn boek als ik ook maar muziek op de achtergrond hoor. Ik heb wel eens een afspeellijst voor lezen op Spotify geprobeerd, maar nee niet voor mij. Terwijl toen ik jonger was ik echt overal doorheen kon lezen (en slapen). Ik lees vaak alleen en soms met mijn moeder. Ik kletst gewoon te veel als ik met iemand anders om me heen lees. Ik zet soms wel eens mijn telefoon op stil, maar mijn telefoon leidt me eigenlijk niet zo af. Vroeger had ik wel dat ik echt elke 5 minuten mijn mobiel checkte, nu gelukkig niet meer. Als je telefoon je dus snel afleidt, zet hem dan op stil. Voor mij is lezen daardoor ook echt een rust moment.

Goed boek kiezen

Kies een boek die je interessant vindt. Als je net begint met lezen of in een ‘reading slump’ zit is het niet zo’n goed idee om te beginnen in een heel dik of moeilijk boek. Als je nog niet zo goed weet wat voor soort boeken jij leuk vindt, kun je eens booktubers zoeken op Youtube. Ik schreef hier een artikel over. Booktubers maken allerlei filmpjes over boeken zoals, boekreviews, boek aanbevelingen, tags en nog veel meer. Hierdoor weet je wat voor onderwerpen je ongeveer aantrekken. Toen ik weer begon met lezen vorig jaar ben ik begonnen met de boeken van John Green. Eigenlijk omdat ze populair waren. Booktubers praten natuurlijk ook over populaire boeken, maar ook zeker over niet zulke bekende boeken!

_MG_7064

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en ik jullie een beetje enthousiast heb gemaakt om ook te beginnen met lezen. Of misschien lees je al en heb je nu zin om nog meer te lezen. Ik heb wel het idee dat het steeds populairder wordt om te lezen.

Wat is jullie favoriete boek?

 6 Comments

  1. Helemaal eens met je tips. Ik vind het thuis altijd erg lastig om in de leesmood te komen. Vandaar dat ik bijna ieder jaar twee weken op leesvakantie ga, lekker lui op een resort in het zonnetje met veel boeken op mijn e-reader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *