Tips om je haar te laten groeien

Er zijn een paar standaard tips die er zijn om je haar sneller te laten groeien. Denk aan haargroeipillen, verschillende vitaminen en oliën. Ik ben op dit moment mijn haar aan het laten groeien en ik laat weten wat voor mij werkt!

Lee stafford hair growth treatment

Ik schreef hier laatst een review over. Ik weet niet zo zeker hoe veel het heeft geholpen met het groeien van mijn haar, maar ik heb resultaten gezien bij anderen en daar werkte het zeker. Zeker wel iets wat je kan gaan uitproberen.

Zo min mogelijk hitte gebruiken op je haar

Dit is het eerste wat ik heb gedaan. Normaal stijlde ik mijn haar elke keer nadat ik het had gewassen en toen ik het wilde laten groeien ben ik het gewoon natuurlijk gaan dragen. Ik fohn nooit mijn haar, omdat mijn haar dan echt heel erg bol wordt, maar een beter idee voor als je dat wel doet is om het gewoon aan de lucht op te laten drogen. Als je dan toch nog een stijltang, krultang of fohn wilt gebruiken, gebruik dan wel een heat protect spray!

Zo min mogelijk je haar wassen

Door de natuurlijke vetten van je haar, groeit je haar sneller. Als je elke dag je haar wast, was je steeds deze oliën weg. Ik was mijn haar 2 keer in de week en zou het graag nog wel wat langer willen uitstellen. Een tip is natuurlijk droogshampoo!

Je haar goed verzorgen

Nog iets wat sowieso heel erg goed helpt is het goed verzorgen van je haar. Gebruik een voedende shampoo, conditioner en gebruik ook een haarmasker! Ik gebruik om de week een haarmasker en merk dat mijn haar veel minder pluizig is en een stuk gezonder is als ik dit gebruik.

Je haar in een knot of staart

Ik ben mijn haar aan het laten groeien vanuit een lange bob. Mijn haar is dus vrijwel op 1 lengte, waardoor als het wat langer word er niet echt meer een model in zit. Oplossing hiervoor is het gewoon in een knot of staart doen, totdat het tijd is om naar de kapper te gaan.

Elastiekjes zonder ijzeren stukje gebruiken

Als je dan een staart of knot maakt, zorg er dan voor dat je wel de goede elastiekjes gebruikt! Elastiekjes met een ijzeren stukje erin zijn totaal niet goed voor je haar. Gebruik liever zonder een ijzeren stukje, deze kunnen wel iets sneller breken, maar zelfs met mijn dikke haar doe ik er lang mee. Ik slaap ook vaak met een knot in mijn haar en heb daarvoor een scrunchie gekocht. Een scrunchie is vaak van een zacht materiaal, wat je haar minder beschadigd dan een normaal elastiekje.

Naar de kapper gaan als je gespleten haarpunten krijgt

Als je gespleten haarpunten krijgt is het tijd om naar de kapper te gaan. Je kan gespleten haarpunten namelijk niet weer ‘heel maken’. Ook al zijn er genoeg producten op de markt die zeggen dat het wel kan. Als je gespleten haar verder groeit, groeit het nooit meer gezond. Het is dus niet waar dat je haar niet meer groeit, maar het ziet er gewoon niet gezond uit. Gewoon naar de kapper gaat als je het ziet dus! Als je je haar goed verzorgd kan je dat echt wel rekken tot 5/6 maanden. Ik ga over een paar weken weer naar de kapper en dan is het 5 maanden geleden dat ik mijn haar niet heb laten knippen. Ik wil er gewoon een model in laten knippen, want gespleten haarpunten heb ik nog niet. Terwijl toen ik het nog niet zo goed verzorgde ik na 3 maanden al gespleten haarpunten had!
4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *