Mijn top 10 albums van 2017

albums

Voor mij was dit jaar echt een super goed muziek jaar. Misschien ook wel omdat ik precies wist wanneer iemand met een nieuw album kwam en ook heb ik heel veel nieuwe artiesten ontdekt dit jaar zoals Dua Lipa, blackbear en Kendrick Lamar. Vandaag laat ik jullie weten wat mijn 10 favorieten albums waren van dit jaar!

10. Kendrick Lamar – Damn

Dit jaar ben ik ineens veel meer rap en R&B muziek gaan luisteren en Kendrick heeft daar zeker aan meegeholpen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds niet echt naar zijn eerdere muziek heb geluisterd… Maar dit album vind ik echt super goed! Favoriete nummers van mij zijn, “Humble”, “Loyalty” en “Love”.

9. Kesha – Rainbow

Ook kwam Kesha na jaren met een nieuw album! Ik was nooit fan van Kesha, maar dit album vind ik echt heel leuk! Ze heeft een paar drukke gekke nummers en een paar hele mooie nummers. Mijn favoriete nummers zijn “Let ‘em talk”, “Bastards”, “Rainbow” en “Hunt you down”.

8. Pink – Beautiful trauma

Ik ben al jaren groot fan van Pink haar muziek en dit jaar kwam ze eindelijk weer uit met een nieuw album! Moet eerlijk zeggen dat het niet mijn favoriete album van haar is, maar er zitten zeker wel een paar goede nummers tussen! Mijn favoriete nummers zijn “Whatever you want”, “But we lost it”, “Wild hearts can’t be broken” en “You get my love”.

7. Lorde – Melodrama

Ik luisterde nooit heel erg naar Lorde haar muziek, maar toen dit album uitkwam heb ik er echt onwijs veel naar geluisterd! Er zitten echt super mooie nummers tussen en ook heel fun en vooral heel anders dan andere muziek. Mijn favoriete nummers zijn “Liability”, “Writer in the dark” en “Perfect places”.

6. Blackbear – Cybersex

Ik ontdekte blackbear pas afgelopen december, maar ik heb al zo vaak naar zijn muziek geluisterd dat hij toch echt in dit rijtje thuis hoort. Blackbear maakt hele chille muziek en zijn eerste album “deadroses” vind ik heel fijn en ook “digital druglord” die begin dit jaar al uit kwam. Ik vind alleen zijn album “help” niet zo heel erg leuk. In dit album zitten maar 4 nummers zonder features en dat betekent dus dat 10 nummers met features zijn en dat vind ik heel gaaf aan dit album! Mijn favoriete nummers zijn “e.z” met Machine Gun Kelly, “up in this” met Tinashe, “anxiety” met FRND, “Thursday/froze over” en “g2g ttyl” met THEY.

5. Harry Styles

Harry Styles kwam met een solo album! Ik was super enthousiast voor dit album en het was ook eigenlijk precies zoals ik verwacht had. Ik had namelijk wel eens opgezocht welke nummers Harry had geschreven voor one direction. Wisten jullie trouwens ook dat Just a little bit of your heart van Ariana Grande geschreven heeft? Mijn favoriete nummers van het album zijn “Carolina”, “Sweet creature”, “Kiwi” en “From the dining table”.

4. Sam Smith – The thrill of it all

Ook kwam Sam Smith met zijn tweede album uit! Ik was super benieuwd, want ik ben groot fan van zijn eerste album.  Dit album is nog meer soul vind ik en dat vind ik heel erg fijn. Sam zijn stem blijft zo heerlijk en mooi en ik vind het ook heel gaaf dat je veel koren hoort in dit album! Mijn favoriete nummers zijn “Too good at goodbyes”, “Say it first”, “One last song”, “No peace”, “palace”, “pray” en “Nothing left for me”.

3. Demi Lovato – Tell me you love me

Ik was vroeger vooral heel erg fan van Demi haar muziek. Ik vond haar vorige album namelijk echt niks. Maar dit album daarentegen vind ik super goed! Was geen fan van “Sorry not sorry”, maar de rest van haar album vind ik echt heel goed! Ook Demi is meer de soul kant opgegaan en dat vind ik super fijn. Mijn favoriete nummers zijn “Tell me you love me”, “Sexy dirty love”, “You don’t do it for me anymore”, “Cry baby” en “Hitchhicker”.

2. Dua Lipa

Ik ontdekte Dua Lipa dit jaar pas. Ik kende haar wel van “Scared to be lonely” en ik had haar eerste paar singles wel eens gehoord, maar daar was ik niet zo’n fan van. Totdat “New rules” uitkwam en dat vond ik gelijk een heel leuk nummer. Toen ben ik gelijk haar album gaan luisteren! Mijn favoriete nummers zijn “Genesis”, “IDGAF”, “No goodbyes”, “Thinking ‘bout you”, “New rules”, “Begging”, “Homesick” en “Dreams”.

1. Halsey – hopeless fountain kingdom

Mijn favoriete artiest blijft toch echt Halsey en ik was zo benieuwd naar haar album dit jaar en haar album heeft  me zeker niet teleurgesteld! Ik heb voor mijn verjaardag zelfs de LP van dit album gekregen, die trouwens super mooi is. Ik hoop echt heel erg dat ze volgend jaar naar Nederland komt! Mijn favoriete nummers zijn “Heaven in hiding”, “Alone”, “Sorry”, “Walls could talk”, “Bad at love”, “Angel on fire” en “Devil in me”.

Wat is jouw favoriete album van 2017?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *