Top 10 beste boeken van 2017

Ik heb weer mijn favorieten boeken van het jaar! Dit zijn boeken die ik dit jaar gelezen heb, dus niet boeken die in 2017 zijn uitgekomen. Ik heb weer een hoop leuke en mooie boeken gelezen dit jaar, dus lees snel verder om mijn top 10 beste boeken van 2017 te zien!

10. Stolen – Lucy christopher

Ik lees normaal nooit dit soort boeken, maar het is een super populair boek en ik scoorde het boek voor nog geen 5 euro bij Bookdepository. Ik ben namelijk altijd bang met dit soort boeken dat ik dan niet meer kan slapen en er eeen creepy gevoel van krijg, maar om de een of andere reden had ik dat net bij dit boek. Het boek was onwijs spannend en vooral heel erg interessant. Echt een boek die je niet snel vergeet!

9. Harry potter and the cursed child – John Tiffany & Jack Throne

Ik kreeg dit boek vorig jaar met kerst en was er super blij mee! Ik hoorde eigenlijk best veel negatieve reviews en was heel benieuwd waarom mensen dit boek niet leuk vonden. Ik vond het lezen van het script heel leuk en fijn lezen. Ik snapte de negatieve reacties wel, want de karakters in dit boek waren heel anders dan in de Harry Potter boeken. Maar dit boek is ook niet geschreven door J.K Rowling, dus daar moet je sowieso rekening mee houden. Ik vond Scorpio gewoon onwijs leuk!

8. My heart and other black holes – Jasmine Warga

Dit boek stond al super lang op mijn TBR, maar ik verwachtte dat dit een heftig boek zou zijn en elke keer was ik niet echt in de mood voor een heftig boek. Eind deze zomer las ik het boek eindelijk en ik werd heel erg verrast! Het is zeker wel een heftig boek en ook heel interessant vond ik. Maar ik vond hem niet zo heftig en emotioneel als bijvoorbeeld All the bright places. Aysel vond ik een heel leuk en grappig karakter. Je vraagt je de hele tijd af hoe het boek gaat aflopen en dat vind ik altijd leuk bij een boek.

7. Alex, approximately – Jenn Bennett

Dit boek was zo leuk! Ik las dit boek toen ik op vakantie was en het is ook echt het perfecte zomerboek. Ik las vorig jaar Night owls, wat ook één van mijn favoriete boeken ooit is. Dat vind ik juist iets meer een boek voor in de herfst. Echt een super schattig zomerboek!

6. 13 reasons why – Jay Asher

Ik was onwijs onder de indruk van deze TV serie dat ik na het zien van de show gelijk het boek bestelde. Het boek vond ik ook onwijs goed! Gelukkig luistert Clay in het boek wel de tapes gelijk in één nacht. De schrijfstijl vond ik heel fijn en ook al had ik de serie al gezien vond ik het boek alsnog heel spannend om te lezen. Ik kwam er ook achter dat de serie echt bijna hetzelfde is als het boek, alleen was er 1 ander karakter in het boek die niet in de serie te zien is.

5. The hate u give – Angie Thomas

The hate u give was onwijs populair dit jaar en ik snap wel waarom. Het onderwerp is heel erg actueel, namelijk racisme. Ik heb verschillende beelden wel gezien van het afgelopen jaar en dat vond ik best heftig. Ook al gebeurt het ‘helemaal’ in Amerika, vind ik het toch belangrijk dat iedereen zich een beetje verdiept in dit soort onderwerpen. Het boek heeft mij heel erg geraakt!

4. The art of being normal – Lisa Williamson

Dit was het eerste boek dat ik las dat over transgenders ging en ik vond het heel erg interessant en ook onwijs goed neergezet! Je hebt twee hele verschillende karakters, David en Leo. David is echt iemand die je gelijk heel snel leert kennen en Leo is een stuk mysterieuzer. Ik vind de vriendschap zo mooi in dit boek! Echt een hele grote aanrader!

3. The raven boys – Maggie Stiefvater

En dan komen we bij de top 3 aan! Op nummer 3 staat The raven boys of eigenlijk de gehele serie. Dit is een paranormal fantasy en daar moest ik heel erg aan wennen in het begin, maar ik ging het steeds meer begrijpen. De karakters vond ik vooral onwijs leuk! Vooral Ronan en Gansey vond ik heel leuk en interessant. De boeken worden ook steeds spannender!

2. History is all you left me – Adam Silvera

Adam Silvera is echt één van mijn favoriete nieuwe schrijvers aan het worden! Ik las dit jaar ook More happy than not van Adam Silvera en dat vond ik ook een onwijs leuk boek, maar dit boek vind ik nog veel beter en mooier! Het is een heel erg emotioneel, maar ook een onwijs mooi boek. Ik wil nog steeds heel graag They both die at the end lezen van Adam Silvera!

1. The darkest minds – Alexandra Bracken

Ik heb deze trilogie met zoveel plezier gelezen dat ik hem wel op nummer 1 moest zetten. Het deed mij echt heel erg denken aan andere favoriete trilogies die ik gelezen heb. De boeken heeft heel veel hele leuke karakters, onwijs veel spanning en vooral heel veel avonturen wat ik echt onwijs leuk vond om over te lezen. Naast Divergent en The infernal Devices mijn favoriete trilogie!

Wat was jouw favoriete boek van 2017?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *