Vakantie Italië dag 10 t/m 14

IMG_3707

Dit is mijn vierde en laatste verslag van mijn vakantie in Italië. Deze dagen gingen we naar Como, hebben we gewandeld, regende het veel en gingen we naar een markt. En we reden weer naar huis.

IMG_3692

IMG_3693

IMG_3697

IMG_3698

IMG_3700

IMG_3705

IMG_3707

IMG_3718

IMG_3722

IMG_3729

IMG_3732

IMG_3737

Dag 10

Toen ik wist dat we naar Italië gingen, dacht ik gelijk aan 1 ding: KIKO! Ik dacht eerst dat er alleen 1 zat in Milaan, maar er zitten er een heleboel in Italië. De dichtstbijzijnde is in Como en daar wilden we sowieso al heen. Como is een best grote stad, die bekend is, doordat er veel bekende mensen wonen. Het was een uurtje rijden en de tomtom stuurde ons door een hele slingerweg door de bergen. Op de terugweg hebben we dan ook maar anders gereden, want ik werd er echt misselijk van. Eenmaal aangekomen konden we best snel een parkeerplaats vinden, waar we voor 9 euro heel de dag konden staan. We stonden naast een mooi parkje waar nog een standbeeld van 2 handen stond. 2 minuten lopen en we waren in het centrum van de stad. Er zijn heel veel duren winkels, zoals Armani in Como, maar ook veel winkels die wij gewoon hebben of beter betaalbaar zijn. Er was ook nog een Brandy Melville, waar ik nog steeds ooit iets wil kopen. Ik had verwacht dat ik echt moest zoeken naar de KIKO winkel. Ik had namelijk het adres al opgeschreven. Maar opeens stond ik er gewoon voor. Ik heb samen met mijn moeder een beetje gewinkeld. Een vrouw die er werkte, liet aan mij nog de zomercollectie zien en maakte me nog op met bronzer. Nog nooit heeft iemand mij opgemaakt dus dat vond ik zeker leuk! Er was in dat zelfde straatje een straat muzikant, die echt heel goed klonk! Mijn vader had alleen even 2 euro in zijn zak en die gaf hij, de jongen was super blij natuurlijk! Daarna hebben we nog langs het water gelopen en zijn we weer naar de camping gegaan. Nog een uurtje hebben we bij het water gezeten, maar het was een beetje fris.

IMG_3777

Dag 11

Vandaag was het lekker warm, wel af en toe wat wolken. Dus we hebben heel de dag weer bij het meertje gezeten en gezwommen. In de middag kwam er nog een belg naast ons zitten die vroeg of we een foto van hem wilde maken. We hebben nog even met hem gekletst.

IMG_3788

IMG_3789

IMG_3793

IMG_3796

IMG_3798

IMG_3800

IMG_3809

Dag 12

Vandaag begon de dag met zon en gingen we voor de laatste keer wat boodschapjes halen. ’s Middags ging het toch weer regenen, maar hebben we toch maar een stukje gewandeld tegen over de camping. We liepen langs een rivier. We kwamen op het einde nog een manage tegen en toen ging het echt regenen en onweren en zijn we snel weer naar de camping gelopen. Bij het restaurant hebben we even een foto gemaakt van de menu kaart, want de volgende dag wilden we pizza gaan halen. En ja ze hebben dus pizza’s van een halve meter hier. De rest van de dag heeft het eigenlijk weer regent helaas.

IMG_3810

IMG_3813

IMG_3824

IMG_3825

IMG_3827

IMG_3829

Dag 13

De dag begon weer met regen, maar toch kwam langzaam de zon. We zijn naar Porlezza gelopen, want er was een markt. De markt was best leuk, maar niet per se veel goedkoper. Wel was volgens mij het eten een stuk goedkoper. Ook kocht ik bijna een koeienpijama, maar heb ik toch niet gedaan. Toen zijn we weer teruggelopen en begon het weer te regenen. De rest van de dag hebben we wat spelletjes gespeeld. En ’s avonds pizza gehaald bij het restaurant op de camping, die helaas niet heel erg lekker was..

Dag 14

We zouden eigenlijk maandag naar huis gaan, maar omdat het weer toch niet meer zo goed was en omdat het op zondag rustiger is op de weg, want vrachtwagens mogen dan niet rijden, zijn we zondag al naar huis gegaan. We deden er een uurtje korter over dan de heenweg.

Ik heb echt een geweldige vakantie gehad! Het was super mooi weer, behalve dan de laatste 2 dagen. Ik ben ook super bruin geworden, wat ik pas echt zag toen ik thuis kwam. Het chalet waar we in verbleven was wel best wel klein, maar gelukkig hadden we goed weer!3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *