Vegan lunch – Buddha bowl met zoete aardappel en kikkererwten

vegan lunch

Ik heb weer een lunchrecept! Tenminste je zou het ook al avondeten kunnen eten, maar ik eet het altijd al lunch omdat ik het altijd lastig vind om een lunch te verzinnen. Ik heb dit recept van mijn broer en het is echt super lekker! Dit was de eerste keer dat ik het zelf maakte en als hij het maakt is het toch wel lekkerder. Lees verder voor een heerlijke vegan lunch!

stap0ingredienten

Ingrediënten voor ongeveer 3 porties:

Groente:

  • Olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 zoete aardappelen (ongeveer 500 gram)
  • Ongeveer 227 gram broccoli
  • 2 grote handen boerenkool
  • Zout en peper

Kikkererwten:

  • Ongeveer 425 gram kikkererwten
  • 1 theelepel komijn
  • ¾ theelepel chilipoeder
  • ¾ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel zout en peper
  • ½ theelepel oregano

stap1

Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Maak de zoete aardappels een beetje schoon, want je laat de schil erop zitten. Dan ga je de zoete aardappels snijden. Doe dit met een goed groot scherp mes, want dit is best lastig. Leg de stukjes zoete aardappel met de schil naar benenden op een bakplaat. Snij dan de rode ui in de lengte en leg deze ook over de bakplaat. Doe er dan best wat olijfolie overheen. Zeker over de zoete aardappels mag best wat olijfolie. Doe het dan in de over voor 10 minuten.

stap2

Snij dan de broccoli in stukjes. Na de 10 minuten haal je de bakplaat uit de oven en hussel je alles even door. Leg dan de broccoli stukjes op de bakplaat en doe er weer wat olijfolie overheen.  Strooi er ook een beetje zout en peper overheen. Doe het dan weer voor 10 minuten in de oven.

stap3kikkerertwn

Op dit moment kan je de kikkererwten even wassen en droogmaken. Doe de kikkererwten in een schaal en doe de komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, oregano, zout en peper bij. Hussel dit goed door elkaar. Zet dan een pan aan en doe daar een beetje olijfolie in. Als de pan heet is kan je de kikkererwten erin doen. Hussel goed door!

stap4kale

Na ongeveer 10 minuten kan je de bakplaat weer uit de oven halen. Op dit moment waren mijn zoete aardappels nog best hard, dus heb ik er nog iets meer olijfolie overheen gedaan en er gaatjes ingeprikt.  Doe er dan 2 grote handen van de boerenkool overheen en hussel alles weer door elkaar. Je kan nog meer peper en zout toevoegen. Doe alles dan nog ongeveer 5 minuten in de oven.

Blijf tussendoor goed je kikkererwten husselen en na ongeveer 15 minuten zijn ze wel klaar.

vegan lunch

vegan lunch

Dan is alles klaar en kan je het in een schaaltje doen. Dit is echt heerlijk, gezond, vegan en heel erg voedzaam! Je hebt ongeveer genoeg aan 3/4 porties met dit recept en je kan het in een bakje in de koelkast een paar dagen nog bewaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>