Vegan recept met kikkererwten en champignons

vegan recept

Naast dat ik ongeveer 3 keer in de week Blogilates doe, probeer ik ook op mijn eten te letten. Ik woon nog bij mijn ouders, dus over het avondeten heb ik natuurlijk niet zo veel te zeggen. Ontbijt en tussendoortjes lukt me wel altijd, maar ik heb altijd problemen met wat ik voor lunch moet eten. Al gauw wordt het een saaie boterham of een eitje. Toen ben ik opzoek gegaan naar een gezonde en vegan recept en toen kwam ik verschillende recepten tegen en toen heb ik dit vegan recept verzonnen.

goedingredienten

Ingrediënten:

  • 125 gram (half bakje) champignons
  • 400 gram uitgelekte kikkererwten
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder

Ik heb kastanje champignons gebruikt, die zijn iets sterker van smaak, maar je kan gebruiken welke jij lekker vind. Als je wilt zou je ook nog andere kruiden kunnen gebruiken.

goedkruidenerbij

Je laat de kikkererwten goed uitlekken en je kan ze ook even een beetje droog deppen. Doe ze dan in een pan zonder olijfolie! Roer af en toe een beetje om en laat ze droog bakken voor ongeveer 10 minuten. Na 10 minuten doe je een eetlepel olijfolie bij en alle kruiden. Dit kan je een beetje op smaak doen, maar gebruik het meeste van de paprika poeder! En pas op met de chilipoeder, want ik schiet ook nog wel eens uit. Roer het allemaal goed om en bak het ongeveer nog 15 minuten.

goedsnijden

Tussendoor kan je de ui en champignons snijden.

Doe dan de kikkererwten een beetje naar 1 kant van de pan en doe in de andere kant van de pan een beetje olijfolie en het gesneden ui. Wacht tot de ui goed gebakken is, je wilt geen rauwe ui!

goedklaarpan

Hussel het dan allemaal door elkaar en dan kan je ook de champignons erbij doen. Bak het dan allemaal nog voor ongeveer 5 tot 10 minuten totdat de champignons zacht zijn. Doe het in een kom en je bent klaar!

vegan recept

goedklaar3

Ik vind het echt heerlijk! Het is vegan, gezond en makkelijk om te maken. Je zou dit ook al een dag van te voren kunnen maken, zodat je het alleen nog maar hoeft op te warmen. De volgende keer ga ik er een beetje boerenkool bij doen, dat lijkt me ook wel lekker en maakt het nog gezonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *