Vegan tips – Vegan koekjes, mayonaise, kroketten en nog veel meer!

vegan tips

Het is deze week de week zonder vlees! Ik ben nu ongeveer 6 maanden vegetarisch en parttime vegan en dat gaat nog steeds heel goed! Zoals ik in deze blogpost al vertelde eet ik helemaal geen vlees meer, maar wel af en toe nog kaas of melk als ik buitens huis ben. In deze 6 maanden heb ik best veel ontdekt over vegan eten en vandaag heb ik dan ook een paar tips voor jullie. Het zijn vooral producten die ergens goedkoper zijn of gewoon lekkere koekjes of toetjes die je moet proberen!

Doe je boodschappen bij de Aldi én/óf Jumbo

Vroeger deed ik altijd boodschappen bij de Lidl, maar de Lidl heeft eigenlijk maar weinig vegan opties vind ik. Je kunt veel beter naar de Aldi gaan! Zo hebben ze er Soya yoghurt, vegan chocolade, zelfs vegan kroketten! De Jumbo heeft ook veel vegan producten zoals, verschillende koekjes, kruidencrème en vegan ijs.

vegan tips

Aldi soya yoghurt

Als ik eerlijk moet zijn vind ik de soya yoghurt van Alpro het lekkerst en dan vooral de kokos versie! Maar deze Soya yoghurt en dan vooral in de smaak bosbessen en vanille is ook heel lekker en een stukje goedkoper. Bij mijn Aldi hebben ze het niet altijd, dus je moet wel geluk hebben!

Alpro chocolade en kokos toetjes

Deze toetjes zijn echt zo heerlijk! Vooral de chocolade smaak, maar ik houd zelf ook heel erg van kokos, dus die vind ik ook heel lekker. De chocolade versie smaakt echt naar chocoladepudding!

Havermout melk

Ik heb verschillende soorten plantaardige melk nu geprobeerd. Soyamelk gebruik ik eigenlijk alleen in recepten en als ik warme chocolademelk maak. Nu had ik een paar weken geleden ineens trek in chocopops, maar dat leek mij niet lekker met soyamelk. Toen probeerde ik havermoutmelk en wat is dat lekker zeg! Ik heb ook rijstmelk een keer geprobeerd. Dat is ook wel lekker, alleen vind ik die iets te zoet.

Lu robuuste koeken

Dit zijn echt heerlijek chocolate chip cookies en ook nog eens vegan. Als je nou oreo’s zat ben, kan je deze een keer proberen!

Punselie’s Stroopkoekjes

Deze koekjes verkopen ze bij de Dirk en het zijn gewoon kleine stroopkoeken, lekker voor bij de koffie!

Aldi puur brosse chocolade

Deze chocolade is zo lekker! Het is pure chocolade, maar zo smaakt het niet. Het smaakt echt naar bross chocolade. Ik denk dat meer mensen dit ontdekt hebben, want bij de Aldi zijn ze telkens op.

Aldi vegan spread

Ik kan echt niet meer zonder deze potjes. Als ik brood eet zit er 9 van de 10 keer één van deze heerlijke potjes op mijn brood. Mijn favorieten zijn de curry papaya ( smaakt naar kipkerrie!) en de linzin – kokos smaak. Je hebt ook nog paprika.. en tomaat basilicum.

Meat free days kroketten en bitterballen

Meat free days verkopen ze bij de Aldi en ze hebben echt heerlijke vegan kroketten en bitterballen. Ik vind ze wel best prijzig, maar voor af en toe zijn ze heerlijk!

Remia mayolijn

Bang dat je geen mayonaise meer kunt eten nu je vegan bent? Gelukkig bestaat er plantaardige mayo van Remia. Super lekker, ik proef zeker geen verschil!

Foodblogs

Het is best moeilijk om zelf vanaf dag 1 een vegan recept te verzinnen, dus foodblogs zijn altijd handig! Vorige week maakte ik al een blogpost over mijn favoriete blogs en andere sites waar ik veel vegan/vegetarische recepten vandaan haal, dus check die blogpost voor een paar tips!

Zo hebben jullie denk ik wel even genoeg vegan tips! Heb jij nog een goede tips? Laat hem dan achterin de comments.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *