Waarom ik niet zo van de zomer houd…

Elke zomer heb ik weer hetzelfde. Zodra ik op vakantie geweest ben (Ik kom net terug uit Zweden) ben ik de zomer alweer zat. De zomer is amper nog begonnen en ik wil alweer winter. (Of herfst dat is ook al goed). Pas de laatste jaren kom ik erachter dat ik veel meer van de winter houd en niet echt van de zomer… Vandaag een paar redenen waarom ik niet zo van de zomer houd.

Het is gelijk zo benauwd in Nederland

Als het warm is in Nederland vind ik het gelijk zo benauwd en kan je echt niets doen.

Het is te warm om te sporten

Wandelen gaat vaak nog wel, maar hardlopen? Daar begin ik niet aan in de hitte.

Ik heb minder energie

Vaak ben ik wat slomer in de zomer. Omdat het zo heet is doe je natuurlijk wat minder, zoals niet sporten en daardoor wordt je ook vaak meer moe.

OVERAL ZWEET

Ik zweet sowieso al gauw (sorry tmi), maar in de zomer is dat natuurlijk nog erger. Ik let altijd al op wat voor stofjes ik draag en doe elke dag deo op. Maar boven de 20 graden en dan fietsen, dan zweet ik altijd. Zo irritant!

Ik slaap slechter

Al die muggen ’s nachts! Zo irritant, maar vooral door de hitte kan ik echt niet slapen.

Ik word toch niet zo bruin

Ik word de laatste jaren niet meer zo bruin heb ik gemerkt. Mijn nek en gezicht verkleuren trouwens bijna niet, waardoor ik het met zelfbruiner een beetje bijbruin, ander zit het er zo raar uit.

Ik heb minder zin om te lezen

Lezen is mijn grootste hobby en in de zomer heb ik vaak minder zin om te lezen… Als ik buiten lees kan ik me niet zo goed concentreten op het boek en binnen is het vaak te warm.

Ik draag minder make up

Dit is eigenlijk ook een voordeel, want dat scheelt minder tijd. In de zomer smelt toch al het make up van je gezicht dat ik altijd maar een klein beetje make up gebruik. Maar ik vind het juist heel leuk om mijn make up te doen, dus kan ik niet wachten op de herfst zodat ik weer lekker kan makeuppen.

Wat ik dan wel weer leuk vind aan de zomer is natuurlijk op vakantie gaan. Zwemmen vind ik ook onwijs leuk! En ik vind de bloemetjes overal ook heel gezellig. Maar dat is eigenlijk wel het enige.. Als ik een tuin had, had ik misschien de zomer iets leuker gevonden. Dan had ik kunnen lezen in de tuin bijvoorbeeld.

Iemand die dit herkent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *