Waarom ik wil dat het lente wordt

1408448183777

Begrijp me niet verkeerd, ik vind de winter ook heel erg leuk. Dit jaar was ik voor het eerst ook echt enthousiast voor de winter. Ik had zin in donkere lipstick, winterse kleding, lekkere dikke sjaals en mutsen. Ik vind de winter vooral leuk als het echt goed koud is en dan met een lekker zonnetje. Niet deze grauwe dagen met regen en wind. Blèh. Nee, voor mij word het tijd dat het lente wordt.

Ik denk dat de lente misschien wel mijn favoriete seizoen is. In de lente komen altijd alle leuke zomerse make up collecties uit. Ik hou van peachy kleurtjes en draag Bourjois Color Boost in Peach on the Beach zowat elke dag in de lente/zomer. Nu ik dit schrijf heb ik dat kleurtje op gedaan, omdat ik zo graag wil dat het lente wordt. In de lente maakt Tanya burr ook altijd van die mooie looks! Het lukt mij nooit om een look van een youtube video helemaal na te maken, maar die van Tanya lukken best goed. Mijn favoriete zomerlook heb ik van haar! Ik houd heel erg van nagellak en heb altijd wel een kleurtje op mijn nagels. In de winter voel ik me altijd zo beperkt qua kleuren. Ik draag meestal dan rood, bruin, nude, groen en alle andere donkere kleurtjes. Ik houd juist van felle kleuren en pastel tinten op mijn nagels! Op dit moment heb ik dan ook een pastel blauw kleurtje op.

IMG_3255

Door dit koude weer heb ik ook weer last van eczeem. Dat komt omdat het buiten koud is en ik dan naar binnen ga en de kachel aanstaat wat voor droge lucht zorgt. Ik heb er al jaren last van en nu gelukkig alleen nog maar boven mijn lip. Boven mijn lip is nou niet echt een praktische plek. Je ziet het natuurlijk snel en het wordt gauw rood. Maar ook lipsticks kan ik dan niet meer zo goed dragen. Het ziet er dan altijd raar uit. Als het straks weer lekker weer wordt, gaat mijn eczeem weer weg en kan ik weer felle kleurtjes dragen!

IMG_3264

Ik heb weer zin om zonder jas naar buiten te kunnen. Lekker lange wandelingen maken met Bono en dat ik een stok in het water gooi en hij het gaat halen. Qua temperatuur en weer vind ik de lente vaak gewoon zo fijn. Het is niet zo heet dat je niet weet wat je moet doen, maar wel zulk mooi weer dat je lekker dagjes weg kunt gaan, weer kunt fietsen naar Delft bijvoorbeeld! En natuurlijk de vogeltjes die buiten fluiten, dat er meer mensen op straat zijn en de mooie bloemetjes die weer uitkomen en dan vooral madeliefjes. Ik ben gek op madeliefjes! Ik kan niet wachten om er allemaal mooie foto’s van te maken. Nu kan ik heel de dag naar buiten kijken en niets anders zien dan vies nat en grauw weer. In de lente ga ik meer van de ochtend houden. Ik sta eerder op, omdat het warmer is en ik weet dat als ik mijn rolgordijn omhoog doe ik een prachtige zon zie.

IMG_3129

Wat ik ook zo fijn vind om dan vooral in de ochtend te doen, is op ons kleine balkon een boek lezen. Of nu ik begonnen ben met bloggen om dan lekker te bloggen op balkon. Voornamelijk in de ochtend, omdat na twaalf uur het zonnetje er niet meer is op ons balkon. Ik heb ook dat ik andere soort boeken lees richting de zomer dan in de winter. Ik wil bijvoorbeeld al een tijd ‘We Were Liars’ lezen, maar dit boek speelt zich af in de zomervakantie dus dan wacht ik tot het wat lekkerder weer is. Waarschijnlijk doe ik dit, omdat ik anders jaloers word dat het in het boek wel lekker weer is en het nu koud, grauw en nat weer is.

IMG_3135

In de lente ga ik ook meer van fietsen genieten. Van de week moest ik fietsen en door de wind deed ik er sowieso langer over en mijn keel deed er pijn van.  In de lente houd ik van fietsen. Dan vind ik het niet meer erg om elke keer bij een vriendin af te spreken, want dan weet ik dat ik lekker op mijn gemak in het zonnetje (zonder jas) er heen kan fietsen.

IMG-20140402-WA0004

Nog een reden dat ik niet kan wachten op de lente is dat ik dan mijn leuke madeliefjes shirt weer kan dragen. Die kocht ik vorig jaar bij de Newlook en ik kan niet wachten om hem weer te dragen! Nu ik hieraan denk, bedenk ik me dat ik misschien nog wel even wat lente inkopen kan doen. Nu ik deze foto heb opgezocht wil ik ook weer hoedjes dragen. Ook komen er dit jaar en vooral deze lente veel leuke films uit, zoals insurgent. Ik ga sowieso het boek nog een keer lezen voordat ik naar de film ga zien. Oke, nu ga ik ophouden, want het duurt nog wel eventjes voordat het lente is..

Kun je ook niet wachten tot de lente?2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *