Nieuwe ontdekkingen – Wandelgebieden #2

Wandeling Kalmthout

Vorig weekend gingen we naar Kalmthout in België. Het was wel een eindje rijden, maar deze rit naar Wandeling Kalmthout was het waard. We liepen eerst nog verkeerd haha. Bij de parkeerplaats moesten we oversteken en dat hadden we eerst niet door. Maar wat een mooi gebied is dit zeg. Er zijn verschillende routes en wij namen de bosroute. We waren er rond een uur of half 1 en toen was het rustig.

IMG_6312
IMG_6132

IMG_6145

IMG_6158

Onze hond is altijd in zijn sas als we gaan wandelen. zodra hij een aantal bomen ziet weet hij dat het leuk gaat worden. Helaas mag hij niet overal los want ff rennen is wel zo fijn. ook is hij een verzamelaar van stokken die hij allemaal mee wilt nemen naar huis.

IMG_6177

IMG_6180

Het was wel echt koud en door mijn adem besloeg het schermpje van mijn camera steeds. Pas na een tijdje had ik door dat de foto’s niet wazig waren, maar het daar door kwam. We liepen eerst door het bos en het laatste stukje liepen we door een open zandvlakte. Ik vind dit altijd zo mooi! Bono haalde ook nog een paar hele grote stokken uit het ijskoude water.

IMG_6182

IMG_6185

IMG_6201

IMG_6229

IMG_6237

IMG_6243
IMG_6268

IMG_6271

IMG_6283

IMG_6289

Toen we bijna klaar waren werd het opeens druk! Het enige nadeel was dat Bono nergens los mocht. Ik zag wel andere routes waarbij honden wel los mochten, maar dat waren routes van minstens 7,5 kilometer. Echt een heel mooi gebied en we gaan er zeker nog eens terug om een andere route te lopen.

IMG_6299

IMG_6328

In de regio van de Kalmhoutse heide zijn er nog veel meer wandelingen. Ook zijn er nog meer wandelgebieden die we willen bezoeken. Om de wandelingen te lezen bezoek je de categorie Wandelen. Net over de grens van Belgie zijn er natuurgebieden waar je naar toe kan gaan. Niet alle gebieden zijn vrij toegankelijk enige voorbereiding is nodig.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *