10 beauty tips & tricks!

Woman with Moisturizing Cream

Door de jaren heen heb ik best een paar beauty tips verzamelt. Veel heb ik natuurlijk ook van andere blogs of door het zelf te ontdekken. Ook heb ik een paar tips van andere vriendinnen! Hopelijk heb je er iets aan.

goedbabyshampoo

Make up kwasten schoonmaken met baby shampoo

Je hebt echt hele dure producten om je make up kwasten schoon te maken, maar dat heb je helemaal niet nodig! Baby shampoo is de oplossing. Baby shampoo is heel erg goedkoop en je doet er een super lange tijd mee. Het is mild genoeg voor je kwasten en ze worden mooi schoon. (en ruiken naar babys).

Kleding strijken met een stijltang

Dit klinkt misschien een beetje raar. Zorg er wel eerst voor dat je stijltang schoon is. Ik doe dit heel vaak als ik iets last minute moet strijken en voor op vakantie is het ook heel handig! Je hangt het kledingstuk dat je wilt strijken op en je gaat er langs met je stijltang. Het werkt niet zo goed als een strijkijzer, maar het is zeker een goede oplossing als je iets heel snel moet strijken!

Lippen scrubben met een tandenborstel

Dit is de beste manier vind ik om je lippen te scrubben. Ik heb zelf heel vaak last van droge lippen. Eens in de zoveel tijd scrub ik dan mijn lippen met een oude tandenborstel en dan heb ik weer zachte lippen!

goedduyscrub

DIY scrub

Dit recept heb ik ook van een vriendin. Lang gebruikte ik gewoon scrubs uit de winkel, totdat ik dit recept ontdekte. Doe 1 theelepel suiker, 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel honing bij elkaar en gebruik dit als een scrub. Dit werkt zoveel beter dan elk ander scrub ik ooit gebruikt heb! Mijn huid is onwijs zacht als ik het gebruikt heb.

Snor weghalen met Alida facial remover

Ik gebruik dit echt al jaren! Het is een beetje zoals de kristalpad, maar dan een goedkoper alternatief. Ik gebruik het dus om mijn snor mee weg te halen. Het zijn blonde haartjes, maar in het licht zie je ze toch zitten en dat vind ik niet zo mooi. Je moet wel heel voorzichtig zijn. Ga niet te hard rondjes draaien, draai echt zachtjes rondjes! Je kan ze kopen bij de kruidvat!

Amandelolie om je wenkbrauwen te laten groeien

Deze tip heb ik van een vriendin en zij heeft hem weer van haar kapster die ook haar wenkbrauwen doet. Amandelolie stimuleert de haargroei, dus wil je mooie volle wenkbrauwen zoals Cara delevigne? Smeer dan amandelolie op je wenkbrauwen!

goedlavendel

Lavendelolie op je pukkels

Ik zat laatst een beetje te googelen en ik had onwijs veel last van pukkels ineens. Toen las ik opeens dat je lavendelolie op je pukkels kon doen. Toevallig had ik nog lavendelolie liggen en ging ik het gelijk proberen! Lavendelolie werkt desinfecterend en het verzacht de huid ook. Vroeger deed ik wel eens alcohol op mijn pukkels, maar dat droogt de huid heel erg uit. Lavendelolie doet dat niet en het werkt echt! Binnen 2 dagen merkte ik al verschil. Het moet ook helpen tegen littekens van je pukkels.

Haar in een knot met een scrunchie ’s nachts.

Al een paar jaar heb ik mijn haar in een hoge knot ’s nachts. Mijn haar wordt dan minder snel vet, het zit niet in de weg en het is ook beter voor je haar! Vorig jaar kocht ik een scrunchie, omdat die beter voor je haar zijn. Een normaal elastiekje breekt toch je haar af en een scrunchie doet dat veel minder!

Masseer je haar elke avond met een borstel

Ik borstelde eigenlijk haast nooit mijn haar, alleen voordat ik het ging wassen. Sinds ik mijn haar aan het laten groeien ben doe ik het toch wel. Ik focus mij dan op mijn hoofdhuid. Het is een heerlijke massage, daarom raad ik het aan om het ’s avonds voor het slapen te doen. Het stimuleert je hoofdhuid en de oliën van je hoofdhuid verspreid je dan over heel je haar, wat natuurlijk oliën zijn en die zijn heel goed voor je haar!

goedolijolie

Olijfolie haarmasker

Een vriendin van mij doet dit al jaren en ik was altijd bang dat mijn haar te vet ervan zou worden. Toch ging ik het ook een keer proberen. Je doet ongeveer 1 eetlepel olijfolie verdelen over heel je haar. Dan doe ik een haar handdoek om mijn haar wikkelen en ga ik slapen. De volgende ochtend was ik het eruit en doe ik ook nog een conditioner in mijn haar. Mijn haar is echt onwijs zacht geworden hierdoor! Ik wil het ook gaan proberen met andere oliën zoals amandelolie en jojobaolie!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *