4 x vegan broodbeleg ideeën

vegan broodbeleg

Toen ik (parttime) vegan werd vroeg ik me echt af wat ik nou op mijn brood zou moeten doen. Kaas, worst, Nutella en nog veel meer kan allemaal niet meer. Ik heb nu echt al een aantal dingen gevonden die ik op mijn brood kan doen. Het zijn 4 makkelijke en snelle dingen die je op je brood kan doen!

Houmous met gegrilde paprika, tomaat en pijnboompitten

Ik ben gek op houmous en doe het ook graag op brood, maar alleen houmous op je brood is een beetje saai. Ik doe vaak houmous op mijn brood en doe er dan een paar plakjes gegrilde paprika en tomaat overheen. Ik strooi er nog een paar pijnboompitten over en peper en zout en dan is het klaar! Echt super lekker en gezond!

Vegan “Tonijnsalade”

Ik vond dit recept op Pinterest en het is heel simpel en heel lekker! Ze noemen het een vegan “tonijnsalade”, maar er komt natuurlijk geen tonijn aan te pas. Het smaakt er wel een beetje naar. Maar ik vind het ook een beetje naar huzarensalade smaken. Hoe maak je het?

Dit heb je nodig:

 • 1 blik kikkererwten
 • 2 kleine of 1 grote wortel
 • ¼ (rode) ui
 • 2 halve augurken uit pot
 • 2 eetlepels vegan mayo
 • 1 theelepel mosterd
 • Peper en zout
 • ½ bleekselderij (hoeft niet per se)

Je spoelt de kikkererwten om en doe ze dan in een kom. Dat snij je alle groente en dat doe je samen met de mayo, mosterd en peper en zout erbij. Je kan het met een vork een beetje pletten, maar dat is best veel werk. Ik pak vaak gewoon de mixer erbij en mix alles samen en plek de kikkererten.

Dan is het klaar! Het is super lekker, maar door de mosterd en mayo niet super gezond. Het is trouwens ook super lekker op toostjes!

Guacamole

Vaak eet je guacamole gewoon met tortilla chips, maar je kan het ook gewoon op brood doen! Ik zal even vertellen hoe ik altijd mijn guacamole maak.

Dit heb je nodig voor 2/3 boterhammen:

 • 1 avocado
 • 2/3 cherry tomaatjes
 • 1 teentje knoflook
 • Halve rode peper
 • 1/3 ui
 • Scheutje Citroen of limoen sap
 • Scheutje Olijfolie
 • Peper en zout

Je plet de avocado en snijd alle groente en dat mix je met een vork door de avocado en klaar is kees!

Vegetarische spread mama nature (Aldi)

Deze potjes van de Aldi zijn echt onwijs lekker! Hier heb ik de linzen-kokos smaak op mijn brood wat ook één van mijn favoriete is. Mijn favoriet is de Curry-Papaja smaak. Die smaakt namelijk echt naar kipkerrie! Een potje kost €1,59.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *