Cacao smoothie bowl recept

Smoothie bowl

Een paar weken geleden kwam ik erachter dat ik te vaak overnight oats als ontbijt at. Hierdoor had ik onwijs veel last van een opgeblazen gevoel. Toen moest ik natuurlijk opzoek naar iets anders lekkers voor in de ochtend. Naast gewoon een bakje met griekse yoghurt en was fruit/muesli, maar ik nu vaak een smoothie bowl! Vandaag laat ik aan jullie zien hoe je deze kan maken.

Ingrediënten:

  • 1 Banaan
  • 1 Eetlepel chiazaden
  • 2 Eetlepels cacaopoeder
  • scheutje havermoutmelk

Je doet alle ingrediënten in een blender, of zoals ik in een foodprocessor want mijn blender is niet zo heel goed. Je hoeft geen honing of iets dergelijks toe te voegen, want door de banaan is het al zoet genoeg! Je zou de smoothie bowl ook i.p.v. met cacaopoeder, bevroren fruit kunnen maken. Gebruik dan ongeveer 40/50 gram. Je kan elk soort melk gebruiken wat jij lekker vindt.

Smoothie Bowl

Ik maak het graag een avond van te voren en zet het dan in de koelkast voor de volgende ochtend. Je haalt het ’s ochtends uit de koelkast en dan lijkt het een beetje op een pudding. Je kan de het ook nog even in de vriezer doen voor een paar minuten, dan wordt het nog lekkerder! Als topping kan je erop doen wat je wilt! Ik doe graag was muesli, cacao nibs en wat kokosrasp.

Deze smoothie bowl is echt een super makkelijk, gezond en snel recept om te maken! Door de banaan is het ook best wel vullend, zeker als je er nog wat muesli overheen doet.

Waarmee ontbijten jullie graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *