Foodshows op Netflix

Foodshows

Tijdens het eten kijk ik toch graag ook even een serie of televisie. Nu vind ik het vooral leuk om foodshows te kijken tijdens het eten. En dan specifiek foodshows over buitenlands eten, waardoor je ook iets van de cultuur van dat land meekrijgt. Er zijn een paar leuke foodshows te vinden op Netflix, die zal ik aan jullie laten zien.

Streetfood Asia

Dit was de eerste foodshow waar ik mee begon. In deze serie krijg je meerdere gerechten te zien uit Azië. Daarnaast hoor je ook het verhaal van de mensen die deze gerechten maken. Je ziet chef-koks, maar ook gewoon de normale mens die heerlijk eten maakt in hun restaurant of kraampje. De afleveringen zijn ongeveer 30 minuten, dus perfect om te kijken tijdens het eten!

Streetfood Latin America

Dit programma is hetzelfde als Streetfood Asia, maar dan in Latin America. Ook hier zie je de verhalen van de mensen achter hun kookkunsten.

Salt Fat Acid Heat

Aan deze serie ben ik pas begonnen, dus ik heb hem nog niet helemaal afgekeken. In deze serie gaat chef-kok Samin Nosrat de hele wereld over en laat ze heerlijke gerechten zien en geeft ze handige tips! Wel één tip. Als je net als ik niet tegen beelden van geslachten dieren kan, kijk dan bij de eerste aflevering even weg bij the butcher..

Show die ik nog wil zien:

Er zijn ook nog een paar series die ik nadat ik “Salt, Fat, Acid, Heat” af heb gekeken, wil gaan kijken.

Las cronicas del taco

I love Mexican food! Dus ook van taco’s! In deze serie gaat over de geschiedenis van verschillende taco stijlen.

High on the hog: how african american cuisine transformed

Stephan Satterfield, chef-kok en auteur, onderzoekt in deze serie hoe Afrikaans eten Amerika heeft beïnvloed. lijkt mij super interessant!

Breakfast, Lunch & Dinner

Chef-kok David Chang gaat in deze serie op reis met beroemdheden! De eerste aflevering is met Seth Rogen, maar ook gaat hij bijvoorbeeld met Chrissy Teigen op reis.

 

Welke foodshows kijk jij graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *