Frans baskenland vakantie deel 3

Dit is het derde en laatste deel van mijn blogpost over mijn vakantie in het frans Baskenland. Deze laatste 2 dagen gingen we naar San Sebastian in Spanje en hadden we onze laatste stranddag. Deze twee dagen waren ook de enige dagen dat we wat regen en bewolking hadden, vandaar dat er niet echt zonnige foto’s tussen zitten. Lees hier deel 1 en deel 2!

Dag 7

San Sebastian

Op donderdag reden we naar San Sebastian. Een stad in het Spaanse gedeelte van Baskenland. We reden binnendoor ernaartoe, door de bergen heen. Dit was heel erg mooi! Mijn vriend, zijn zus en haar vriend waren wel vaker in deze stad geweest en wisten zelfs de weg. We wilden als eerste gaan lunchen met pinxtos. Dit zijn Spaanse kleine hapjes op een stukje stokbrood. Het is vrij prijzig, maar wel heel erg lekker! We hadden gewoon van alles besteld en alles was zo lekker!

Na de Pinxtos zijn we over het strand gelopen en door San Sebastian zelf. Op het strand had iemand zand art gemaakt, heel gaaf! Weer waren er in deze stad heel veel openbare wc’s. Echt een grote plus voor mij voor deze regio. Ik ben zelf niet zo van het shoppen en de winkels die in deze regio zitten zijn vooral surf winkels en die zijn ook vrij prijzig. We hebben ook nog een ijsje gegeten. Op een gegeven moment ging het regenen en hebben we wat biertjes en ciders gedronken bij Mala Gissona Beer house gros. Een hele gezellige hipster tent. We hadden per ongeluk het spel kaarten meegenomen, maar dat kwam nu goed uit want we hebben ook een paar potjes shithead gespeeld. Dit was echt onwijs leuk en gezellig.

Na de biertjes en ciders wilden we graag nog churros eten. We vonden de place to be, namelijk Churreria Santa Lucía. Je zou het zo voorbijlopen. Het ziet er namelijk uit als een cheap ass niet goede snackbar. Maar iedereen nam hier churros en ze waren heerlijk! Veel mensen dronken de chocolade die over was nog op, maar dit vond ik echt veel te zoet.

Dag 8

Laatste stranddag

Op de laatste dag heb ik lekker uigeslapen en zijn we de rest van de middag op het strand geweest. De zee was eindelijk super rustig dat ik gewoon baantjes kon zwemmen. Later ging het regenen en onweren. Toen zijn we verder gaan chillen in het huisje.

’s avonds zijn we uiteten gegaan bij bahia beach, wat echt 2 minuten lopen is vanaf etche carola. We begonnen met het delen van calamaris en ik had als hoofdgerecht de poke bowl met garnalen. Ik nam als toetje de gateax basque. Ze reageren hier heel enthousiast als je dat besteld. Er was nog iemand jarig die ook zat te eten en toen ging keihard “happy birthday” op en kreeg ze een vuurwerkje. De eigenaar ging toen ook nog een nummer spelen op zijn mini keyboard. Dit was echt heel grappig en leuk.

Eindconclusie

Ik heb echt een heerlijke vakantie gehad! Ik ben verliefd geworden om Baskenland. Ook al was het niet altijd heel gemakkelijk om vegetarisch te eten. In de supermarkten heb je trouwens wel vaak een hele vegetarische afdeling. Ik raad dit gebied ook aan voor mensen met honden. Als je voor 1 juni gaat mogen de honden op het strand en ook in veel tentjes mag de hond gewoon mee. Soms zelfs in winkels. Ik ga hier graag nog eens naar toe! Ook wil ik het Spaanse gedeelte van het Baskenland meer ontdekken, want nu heb ik eigenlijk alleen San Sebastian gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *