Gezonde brownies met avocado

goed 1

Het is lang geleden dat ik weer een keer iets gebakken had, dus ik vond het wel weer tijd worden. Mijn ouders zijn weer begonnen met Sonja Bakker en toen begon mijn vader over een gezonde toetjes van Paleo. Je hebt hele simpele ingrediënten nodig en het is heel makkelijk om te maken! Het is ook echt heerlijk!

Benodigdheden:

– 1 avocado

– 120 ml honing

– 2 eieren

– 120 gr cacao poeder

– 100 gr pure chocolade

– halve theelepel bakpoeder

– 50 gram walnoten, maar ik ben allergisch voor walnoten dus heb amandelen gebruikt.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. Ik heb geen brownie bakvorm dus ik gebruikte een 12 cm taartvorm. Snij dan de avocado in kleine blokjes en doe ze samen met de honing in een kom en mix het tot een egale substantie. Neem een hele zachte avocado, dan gaat het wat makkelijker. Mix de 2 eieren erdoorheen. Laat de pure chocolade smelten boven een pan met water in een kommetje. Doe dan de gesmolten chocolade, cacao poeder en bakpoeder erbij en mix het allemaal goed. Roer de amandelen of welke noten je ook gebruikt hebt, erdoorheen. Doe de mix in je bakvorm en bak de brownies in ongeveer 20 minuten. Bij mij moest hij echt wel iets van 35 minuten. Ik checkte steeds met een sateprikker en ik haalde hem eruit toen hij niet plakkerig werd.

goed 3

Ik vind ze echt heerlijk! Ik heb zelf iets meer honing gebruikt, zodat het wat zoeter werd. Ik kon zelf helaas geen echte lekkere amandelen vinden, alleen garneringsamandelen. Als ik echte amandelen had was het nog lekkerder geweest denk ik!One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *