Guilty pleasure shows

shows

Ik houd heel erg van spannende of intense series, maar voor de afwisseling vind ik het heel fijn om ook wat meer luchtigere series te kijken. Heerlijk als ik me aan het klaarmaken ben of op de achtergrond tijdens het gamen. Of gewoon om mijn gedachten te verzetten en niet al te hard hoef na te denken. De shows die ik dan graag kijk, laat ik je in dit artikel zien.

Big brother

Vorig jaar kwam uit het niets big brother weer op tv in Nederland. Ik was gelijk zo enthousiast! Ik keek het vroeger altijd en nadat het verdween in Nederland ben ik de Britse gaan volgen. Toen waren het natuurlijk over het algemeen vooral seizoenen met bekende mensen. Zoals Spencer en Heidie Pratt van The Hills, wat echt geweldig was. Het laatste seizoen van de Nederlandse big brother is net afgelopen en het was wel weer een heel leuk seizoen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat het nog niet zo geweldig is als vroeger of als de Britse versie. Evengoed nog steeds heerlijk om ’s ochtends even te kijken tijdens het klaarmaken. Big brother is te kijken op Videoland.

Love is blind

Het laatste seizoen van love is blind is net afgelopen op Netflix. Wat was het toch weer een heerlijk seizoen. Ik heb vooral heel erg gelachen om Shayna en Shane. Shayna die elke 5 seconden haar ogen dichtkneep alsof ze niemand vertrouwde en Shayne die nooit stil zat. Dan had je ook nog Shake die steeds meer rare dingen ging zeggen.. ja het was een leuk seizoen. Toen het was afgelopen wilde ik eigenlijk meer zien, dus ben ik begonnen aan Love is blind Japan. Ik moest even wennen aan de taal, waardoor ik het niet kan kijken als ik bijvoorbeeld ook iets anders aan het doen. Dan krijg ik niets mee, omdat ik de ondertiteling moet lezen. Maar uiteindelijk vind ik de Japanse versie ook best wel leuk. Wel is het heel erg anders. Dit komt vooral doordat Japanners veel terughoudender zijn. Ik vind het heel erg interessant om hun cultuur ook mee te krijgen. Er is hierdoor wel amper drama, dus als je daarvoor Love is blind kijkt is de Japanse versie niets voor jou. Er is ook nog een Braziliaanse versie die ik ook nog wil gaan kijken.

The bachelor/Prince charming

Videoland doet het zeker heel goed als het gaat om reality tv! Zo hebben ze dus ook The bachelor/The bachelorette en Prince charming. Ik gooi deze even samen, omdat het in principe hetzelfde programma is alleen is prince charming the gay version. Een man of vrouw (bij The bachelor/bachelorette volgens mij altijd een bekend iemand) gaat dan met een hele groep tegelijk daten. Momenteel is het seizoen met Thomas van der Vlugt aan de gang. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Thomas niet kende, maar hij doet het wel heel leuk en maakt het vooral wat relaxter allemaal. Tony van vorig seizoen vond ik altijd een beetje awkward blijven, ook al heb ik wel echt van dat seizoen genoten! Ik wil ook nog graag het Belgische seizoen met Fabrizio zien, want die kan je nu ook volgen op Videoland.

Are you the one

Ook deze reality show is weer te bekijken op Videoland. In are you the one moeten 20 mensen hun perfect match vinden en dan kunnen ze samen 1 miljoen winnen. Vorig jaar kwam de Nederlandse editie uit. Ik moet eerlijk zeggen dat deze show van alle shows die ik vandaag noem wel het meest nep overkomt. Het komt allemaal heel erg staged over. Mijn favoriete seizoen is seizoen 8 van de Amerikaanse versie. In dit seizoen valt iedereen op vrouwen, mannen en non binair people. Super gaaf dat ze dit zo gedaan hebben! Hierdoor was er ook mega veel drama en kon natuurlijk iedereen met elkaar gematched worden wat het nog moeilijker maakte.

Love island

Love island is een Britse show en ik heb er een paar seizoen van gekeken. Sinds een aantal jaar is er nu ook een Nederlandse versie. Dit is eigenlijk ook gewoon een dating show waar ze met zijn allen in een villa verblijven. Ze kunnen challenges winnen en mogen dan op date gaan. Elke paar dagen moeten ze kiezen met wie ze een koppel willen vormen. Meestal vind ik deze show op een gegeven moment een beetje saai worden, maar ik kijk het elke keer toch weer. Ook deze show is te zien op Videoland.

Temptation island

I saved the best for last! Temptation island was in 2002 t/m 2009 al op tv te zien. Iets wat denk ik veel mensen die het nu kijken niet weten. Ik kan mij niet herinneren dat ik het toen heb gekeken, misschien af en toe een losse aflevering op tv. In 2016 kwam het programma weer terug. In de eerste paar seizoenen was er enorm veel drama wat heerlijk was om te kijken. Ook zijn er de Vips edities natuurlijk. In 2020 kwam er een nieuw format: “Temptation island: love or leave”. Dit concept houdt in dat koppels gaan daten met anderen mensen om erachter te komen of ze uiteindelijk, alleen, samen of met iemand anders het eiland verlaten. Iets wat in de Amerikaanse versie al gedaan werd. Dit kwam nadat er heel veel commotie kwam over soortgelijke programma’s als Temptation island. Het nieuwe seizoen van temptation island love or leave begin op 28 april en is te zien op Videoland.

Wat zijn jullie favoriete guilty pleasure shows?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *