Mijn 3 Favoriete boeken van 2021

Boeken

Het is een beetje aan de late kant, want we zijn al bijna op een derde van 2022. Vorig jaar heb ik 24 boeken gelezen. Op één boek na net niet mijn reading challenge gehaald helaas. Ik hoop volgend jaar weer 25 boeken te lezen en ik zal ook nog een artikel maken naar welke boeken ik uitkijk om te lezen dit jaar en naar welke releases ik uitkijk!

northern lights

Northern lights (his dark materials) – Philip Pullman

Lyra is rushing to the cold, far North, where witch clans and armored bears rule. North, where the Gobblers take the children they steal–including her friend Roger. North, where her fearsome uncle Asriel is trying to build a bridge to a parallel world. Can one small girl make a difference in such great and terrible endeavors? This is Lyra: a savage, a schemer, a liar, and as fierce and true a champion as Roger or Asriel could want–but what Lyra doesn’t know is that to help one of them will be to betray the other. 

Achter dit boek zit nog een leuk verhaal. Ik wilde per se deze prachtige gift edition van northern lights, maar ik kwam erachter dat deze versie niet meer gedrukt wordt en daardoor ook niet meer te krijgen was in Nederland. Afgelopen november ging ik naar mijn schoonouders in Noorwegen en naast genieten van samen met hen weer zijn, was mijn grootste doel om dit boek in Noorwegen te vinden. Ik ben alle boekenwinkels afgestruind en kon hem nergens vinden. Toen vond mijn schoonmoeder hem op een tweedehands site. Ze had hem voor me besteld en precies de ochtend dat we weggingen kwam hij binnen. Zo super blij was ik!

Nu verder over wat ik van het boek vond. Ten eerste heb ik de serie die gebaseerd is op deze boeken trilogie ook gezien. De eerste 2 seizoenen zijn uit en elk seizoen verfilmd een boek. Ik wist dus wel wat er ongeveer allemaal ging gebeuren. Dit maakte het lezen van het boek totaal niet minder leuk! Daarnaast lijkt de serie heel veel op het boek, ik heb zelf geen verschillen kunnen opmerken. Het boek leest heerlijk weg. Door hoe Philip Pullman de wereld beschrijft zie je het helemaal voor je. Je gaat ook echt om de karakters geven, wat ik vooral altijd een belangrijk onderdeel vind in een boek. Het verhaal zelf is ook heel spannend! Dit is ook het eerste middle grade boek, na Harry Potter, of course, die ik leuk vond. Ik vind ze snel toch te kinderlijk, maar dat is dit boek zeker niet! Eigenlijk dus gewoon een 5 sterren boek.

Aristotle and dante dive into the waters of the world

Aristotle and dante dive into the waters of the world – Benjamin Alire Sáenz

Ari has spent all of high school hiding who he really is, staying silent and invisible. He expected his senior year to be the same. But something in him cracked open when he fell in love with Dante, and he can’t go back. Suddenly he finds himself reaching out to new friends, standing up to bullies and making his voice heard. And, always, there is Dante – dreamy, witty Dante – who can get on Ari’s nerves and fill him with desire all at once. The boys are determined to forge a path for themselves in a world that doesn’t understand them. But when Ari is faced with a shocking loss, he’ll have to fight like never before to create a life that is truthfully, joyfully his own.

Aristotle and dante discover the secrets of the universe is mijn favoriete boek ooit. We hebben lang moeten wachten op een vervolg, maar afgelopen oktober kwam hij dan eindelijk uit! Voordat ik aan dit boek begon heb ik het eerste boek ook weer herlezen. Naast dat dit boek net als het eerste boek een super mooie cover heeft, is het verhaal ook weer zo mooi. Ik ga wel met de deur in huis vallen, dit boek is een stuk verdrietiger dan het eerste boek. Wel weer op een hele mooie manier. Je zweeft echt door het boek heen. Ik kan niet anders dat het boek aanraden, vooral als je het eerste boek ook al mooi vond.

ace of spades

Ace of spades – Faridah àbíké-Íyímídé

Welcome to Niveus Private Academy, where money paves the hallways, and the students are never less than perfect. Until now. Because anonymous texter, Aces, is bringing two students’ dark secrets to light. Talented musician Devon buries himself in rehearsals, but he can’t escape the spotlight when his private photos go public. Head girl Chiamaka isn’t afraid to get what she wants, but soon everyone will know the price she has paid for power. Someone is out to get them both. Someone who holds all the aces. And they’re planning much more than a high-school game…

Ace of spades pakte ik op, omdat de Goodreads boekenclub “Addicted to YA” het boek die maand ging lezen. Heel soms lees ik boeken mee van boekenclubs, maar niet heel vaak omdat ik een mood reader ben. Ik las lovende reacties over dit boek, dus ik had hoge verwachtingen. Buiten een saai stuk in het midden, heeft het mijn hoge verwachtingen zeker gehaald! Vooral het karakter Chiamaka vond ik heel erg interessant. Ik begon echt een hekel te krijgen aan haar en als je zulke gevoelens krijgt bij een boek karakter heb je het goed gedaan. Devon vond ik een klein beetje saai. De eerste helft van het boek kreeg ik hele sterke gossip girl meets pretty little liars vibes. Twee series die ik met liefde gekeken heb. De tweede helft wordt ineens heel veel darker en zoveel twists en turns. Ik zat echt op het puntje van mijn stoel! Toen ik het boek had uitgelezen zat ik echt even een momentje stil om erover na te denken.

Wat waren jouw favorieten boeken die je in 2021 gelezen hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *