Mijn 5 favoriete recepten van Sonja Bakker

pizap.com14256469427721

Een paar jaar geleden deden wel al mee met het eerste boek van Sonja Bakker. Het was toen een hele hype, dus deden wij het ook. Een paar weken geleden liep ik met mijn moeder door de Lidl en zagen we ‘Bereik je ideale gewicht voor je gezin deel 2’ van Sonja liggen. Deze hebben we meegenomen en we zijn gelijk begonnen. Er zitten echt een paar hele lekkere recepten bij en vandaag vertel ik jullie mijn 5 favoriete recepten van dit boek.

De boeken van Sonja Bakker zijn bedoeld om met je hele gezien 8 weken gezond te eten via recepten in het boek. Er staat in wat je ’s morgens, ’s middags, ’s avonds en tussendoor mag eten. Alleen mijn ouders hielden zich aan elke maaltijd en mijn vader smokkelde af en toe. Mijn broer en ik aten gewoon mee met wat we ’s avonds aten.

_MG_6994

Pasta salade

Dit is denk van ons allemaal een grote favoriet. Ik ben gek op pesto, ananas en pasta, dus dit gerecht is heerlijk voor mij. De salade is echt super makkelijk te maken, net als veel van Sonja haar recepten. Deze salade is vooral lekker voor in de zomer!

_MG_6999

Tortillataart

Dit recept is echt zo lekker! We waren allemaal verrast. Ik ben totaal geen grote eter, maar met deze taart prop ik mezelf helemaal vol. Je verwacht misschien dat hij heel erg tomatensaus achtig is, maar echt totaal niet! Ik ben zelf niet zo fan van tomatensaus dus gelukkig maar. Er zit namelijk best veel roomkaas in en dat maakt het lekker romig. Er zitten ook heel veel groenten in. Deze taart moet je echt een keer maken. We hebben ook een keer een stuk ingevroren en daarna in de oven opgewarmd. Als je dat doet moet je hem wel echt een paar uur van te voren uit de vriezer halen. Maar daarna was hij ook nog heerlijk!

_MG_7013

Quiche met zalm en prei

Toen ik dit recept zag werd ik gelijk enthousiast. Ik vind dit soort taarten er altijd zo lekker uitzien. Ik vind prei altijd een beetje een aparte smaak hebben, maar in dit recept is het lekker. Je moet wel echt van eieren houden. Mijn broer lust geen eieren, dus die vond het niet zo lekker.

_MG_7003

Kip paprika-pesto uit de oven

Dit recept is best wel vullend. Ook weer super simpel om te maken. Weer heerlijk met pesto en ook met gegrilde paprika, wat echt heel lekker is!

_MG_7008

Noedelsoep met champignons

Ik ben echt gek op kippensoep en dit recept lijkt daar een beetje op. Hij is lekker zout en door dit recept weet ik weer hoe lekker champignons eigenlijk zijn. Ik vind deze soep echt lekker!

We zijn nu begonnen aan het derde boek die vorige jaar in december uit kwam. Ik heb er al doorheen gebladerd en vooral doordeweeks zag ik heel veel aardappelen, wat me niet echt blij maakte. Wel zag ik weer lekkere recepten op woensdag en zondag en zelfs taarten!

Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 2 kun je onder andere bij bol.com kopen voor €14.95.6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *