Mijn ervaring met beginner epic

Beginner Epic

Ongeveer 2 maanden geleden ben ik weer goed bezig met sporten. ik vind het altijd fijn om iets van een sport programma te volgen, zodat ik elke keer als ik ga sporten weet wat ik die dag ga doen en gewoon een video kan aanklikken. In het verleden heb ik onder andere Blogilates en Chloe Ting hun workouts gedaan. Met alle twee had ik best wel moeite om het vol te houden, dus ben ik aan iets heel anders begonnen. Namelijk de epic workout programma’s van Caroline Girvan.

Caroline Girvan

Caroline Girvan is een Noord Ierse personal trainer. Ze heeft verschillende gratis workout programma’s op haar Youtube staan: Beginner Epic, Epic 1, Epic 2, Epic 3, Epic heat, Epic endgame en nu is ze bezig met haar Iron series. Op haar website staat ook een gehele uitleg en tips, wat super fijn is. Haar workout programma’s zijn anders dan wat ik ooit gedaan heb, omdat ik nog nooit met gewichten gesport heb. Spoiler alert, i love it!

Beginner Epic

Als je niet super veel sport ervaring hebt raadt ze aan om met Beginner Epic te beginnen. Dat is een workout programma van 5 workouts. Lower body, Upper body, ab & core, dumbell full body en een HIIT workout. Allemaal van ongeveer een half uur. Ook staan er 2 warming up video’s bij. Een normale warming up en eentje die je speciaal kan doen voor de HIIT workout.

Beginner epic

Mijn ervaring met Epic Beginner

Caroline Girvan raadt aan om de 5 beginner Epic workouts zo vaak te doen, totdat je voelt dat je klaar bent voor het echte werk: Epic 1! Hiervoor heb je alleen een paar gewichten en een sportmatje voor nodig. Heel soms ook een stoel. Ik heb de workouts 2 keer achter elkaar gedaan. Ik sport het liefst 3 tot 4 keer in de week, dus ik deed er ongeveer 3 weken over. Ik merkte bij de eerste workout dat het een heel goed idee was om eerst de beginner Epic workouts te doen. Ik had genoeg spierpijn en had toch wel moeite met het volhouden van de workout. Maar toen ik alle 5 de workouts voor de tweede keer deed, merkte ik gelijk dat het een stuk beter ging. Het zijn echt fijne workouts om te oefenen en te wennen aan Caroline haar manier van sporten. Daarnaast merkte ik gelijk dat ik het super leuk vind om te sporten met gewichten.

Ik ben nu ongeveer bij dag 10 van de 50 van de Epic 1 workout programma. Als ik op de helft ben zal ik vertellen wat mijn ervaring van de eerste helft is.

Heb jij Caroline Girvan haar workout programma’s al eens gevolgd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *