Mijn gouden shoptips

Shop tips

Vol goede moed begin ik een shopsessie, maar na een uur ben ik altijd al helemaal uitgeteld en overwelmed. Nu ben ik erachter gekomen hoe dat komt en ik deel deze tips graag met jullie! Ook deel ik tips hoe je kan voorbereiden op een shopdagje.

Lijstje

Nummer één tip, waar het allemaal begint voor mij, is een lijstje maken met wat je écht nodig hebt. Ik maak altijd een afstreep lijstje in mijn notities in mijn telefoon, zodat ik hem altijd bij de hand heb. Op mijn lijstje staat nu onder andere, nieuwe bh’s en outfits voor de bruiloft in oktober mijn beste vriendin. Als je weet wat je nodig hebt, dan kan je veel gerichter gaan shoppen.

Apart shop spaarpotje

Vorig jaar ben ik begonnen met het maken van een apart spaarpotje speciaal voor shoppen in mijn ing app. Je maakt dit heel handig aan, zo heb ik ook een apart spaarpotje voor vakantie. Het begon dat ik graag Dr. Martens wilde. Die ik uiteindelijk nooit gekocht heb, omdat ik al moeilijke voeten heb en Dr. Martens nogal moeilijk uit te lopen zijn. Elke maand doe ik een bedrag tussen de 25 en 50 euro in het spaarpotje. Dit kan je natuurlijk geheel zelf bepalen. Nu heb je altijd een spaarpotje én ook gelijk een budget als je gaat shoppen.

Niet te hoge verwachtingen

Heel vaak maak ik de fout voordat ik de deur uitstap voor een shopdagje, om te verwachten dat ik bij thuiskomst heel mijn lijstje afgestreept heb. Dit is natuurlijk zelden het geval. Ga met een open blik de stad in en wees niet teleurgesteld als je misschien zelfs helemaal niets koopt. Probeer er alsnog een leuke dag van te maken. Leg er niet teveel druk op!

Shop alleen

Als ik echt een hele dag ga shoppen, ga ik altijd met een vriendin, vriend of mijn moeder. Ik merk dat de dag dan toch langer wordt. Wat logisch is, want jullie willen allebei naar allemaal winkels toe. Het fijne eraan is wel dat je gelijk advies kan vragen aan een ander, maar ik merk dat ik toch liever alleen de stad in ga en dan foto’s stuur van dingen waar ik over twijfel. Zo kan ik nog steeds advies aan vriendinnen vragen! Een andere optie is dat je wel samen met iemand gaat, maar je af en toe apart een winkel in gaat. Dit doe ik vaak met mijn vriend omdat hij gillend wegrent als hij ook maar een Primark ziet. En ook omdat hij naar mannen winkelzaken gaat en ik naar vrouwen winkel zaken.

Dorp/kleine stad

9 van de 10 keer als ik ga shoppen ga ik naar Rotterdam. Voor mij is dat nog geen kwartier met het OV en je hebt zowat alles in Rotterdam zitten. Alles op één plek, klinkt heel handig. Maar, dan komen we terug bij het tweede kopje, niet proberen of verwachten om je hele lijstje af te strepen in één dag. Ik raak zelf te snel overwelmed en moe als ik in een grote stad ga shoppen. Als ik in mijn eigen stad ga shoppen, merk ik dat ik veel vaker met iets naar huis ga. Een goed voorbeeld hiervan is toen ik bij mijn schoonouders in Noorwegen was afgelopen november. Mijn vriend, schoonmoeder en ik gingen samen een dagje naar Oslo. Mijn vriend ging met twee tassen kleding naar huis en ik had helemaal niets gekocht. Een paar dagen later gingen we in het dorpje waar mijn schoonouders wonen een winkelcentrum in. Die dag kocht ik ineens een sjaal, muts, winterjas én een Noorse trui die ik graag wilde hebben. Ik merk dat ik veel relaxter ben als ik ergens shop waar minder winkels zijn. óf een winkel die niet zo heel erg groot is, zoals een Monki.

Vinted

Sinds een paar maanden heb ik Vinted helemaal ontdekt. Ik zag altijd wel de reclames voorbijkomen, maar aangezien ik altijd overal andere maten heb, durf ik zelden online te shoppen. Ik begon mijn boeken erop te verkopen, waardoor ik ook even rond ging kijken op Vinted. Al snel vond ik super leuke dingen en heb ik een hele nieuwe zomer garderobe voor heel weinig geld. Ik zal een keer nog een artikel maken met mijn tips voor Vinted, want op het begin vond ik niets leuks. Als je weet hoe je moet zoeken, dan vind je echt leuke dingen!

Kijk niet naar de maten

Als allerlaatste shoptip, maar misschien wel de belangrijkse tip, is om niet teveel te focussen op wat voor maat er in de kleding staat. Elk merk en elk model valt anders. Ik heb letterlijk kleding in mijn kast hangen van maat S t/m L. Neem niet de keuze om voor een maatje kleiner te gaan, omdat die ook wel oke zit. Terwijl het maatje groter veel lekkerder zit.

Wat zijn jullie shoptips?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *