Proteïnerepen met pindakaas recept

Proteïnerepen

Sinds kort ben ik weer volop aan het sporten. Voorgaande keren dat ik flink aan het sporten was had ik heel vaak heel erg honger. Nu weet ik dat meer eiwitten eten helpt tegen de honger en ook goed voor je spieren is als je veel aan het sporten bent. Proteïnerepen vind ik vrij duur, dus ik dacht ik maak ze gewoon zelf!

Ingrediënten:

  • 250 gram smeuïge pindakaas
  • 80 gram honing
  • 88 gram havermoutmeel
  • 60 gram pure chocolade

Als je net als ik geen havermoutmeel hebt kan je gewoon 88 gram havermout in een keukenmachine doen. Begin hiermee als je geen havermoutmeel hebt. Doe dan de pindakaas en honing bij. Dit kan je ook mixen met een normale mixer of gewoon ook in de keukenmachine. Doe een stuk bakpapier in een brownie blik en verdeel hierover het mengsel. Leg het nu voor ongeveer 20 minuten in de vriezer. Let op! De vriezer dus niet in de koelkast.

Tussendoor smelt je de chocolade au bain marie. Dan haal je het brownie blik uit de vriezer en verdeel je de gesmolten chocolade eroverheen. Doe dit snel! Het pindakaas mengsel in natuurlijk vrij koud, dus de chocolade gaat al snel stollen. Hierna doe je ze minstens een uur in de vriezer. Na een uur haal je ze eruit en kan je de repen gaan snijden. Ik heb 10 repen gesneden. Bewaar de repen dan in een afgesloten bakje in de vriezer.

Proteïnerepen

Tip is om ze maximaal 5 minuten uit de vriezer te halen als je ze wilt gaan eten. Anders worden ze heel zacht en het is wel lekkerder als ze wat harder zijn. De repen bevatten per stuk 8,5 gram eiwitten. Je zou altijd nog als je het wilt de helft van de havermoutmeel kunnen vervangen voor proteïnepoeder. Ik neem soms ook een halve reep ’s avonds bij een bakje thee!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *