Recently read #53 – o.a review van Throne of glass

throne of glass

Ik heb deze keer twee hele leuke boeken gelezen! Eindelijk ben ik begonnen aan de throne of glass serie. Ik wilde eigenlijk heel graag na throne of glass de novella the assassasins blade lezen, maar die is helaas niet aangekomen.. dus ben ik maar doorgegaan met boek 2! Ook las ik The inexplicable logic of my life. Het nieuwe boek van Benjamin Alire Sàenz!

throne of glass

Throne of glass – Sarah J. Maas

Meet Celaena Sardothien.
Beautiful. Deadly. Destined for greatness.

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament – fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin’s heart be melted?

Eindelijk ben ik begonnen aan deze serie en waarom heb ik zolang gewacht?! Vanaf de eerste bladzijde vond ik dit boek gelijk heel erg leuk. Celeana is arrogant en maakt leuke opmerkingen, maar is ook nog steeds een “normale” achttienjarige. Soms vond ik haar wel een beetje vervelend. Ze is een assassin en dan heeft ze geen zin om uit bed te komen bijvoorbeeld? Ze kwam soms een beetje verwend over, dat vond ik niet echt bij haar badass karakter passen. Dorian vond ik niet echt een leuk karakter. Bij mij kwam hij over als heel erg verwend en verwaand. Chaol vond ik daarentegen wel heel erg leuk! Heel lief vond ik hem vooral. Nehemia vond ik ook een super leuk karakter. Het verhaal deed mij een beetje denken aan Divergent en Game of thrones. Het deed mij aan Divergent denken, omdat ze in Divergent ook allemaal opdrachten moeten doen en als ze het niet halen moeten ze weg en in dit boek was dat ook zo. Soms werden opdrachten overgeslagen in het boek en niet verteld, dat vond ik jammer! Ik vond de opdracht dat ze het kasteel moesten beklimmen heel erg spannend en leuk. Het deed mij aan Game of thrones denken, omdat ze ook mooie jurken dragen en er sprake is van een koning en misschien zit er ook wel een vleugje magie in dit boek. Ik ben heel benieuwd naar Crown of midnight, want die moet nog veel beter zijn dan het eerste boek!

Throne of glass is te koop bij bol.com en bookdepository

The inexplicable logic of my life – Benjamin Alire Sàenz

Sal used to know his place with his adoptive gay father, their loving Mexican American family, and his best friend, Samantha. But it’s senior year, and suddenly Sal is throwing punches, questioning everything, and realizing he no longer knows himself. If Sal’s not who he thought he was, who is he? 

Eindelijk heb ik dit boek gelezen! Zoals ik al veel te vaak gezegd heb is Aristotle and Dante discover the secrets of the universe van Benjamin Alire Sàenz mijn favoriete boek. Eindelijk kwam hij eind vorig jaar met een nieuw boek uit en ik was zo benieuwd. Het boek heeft mij zeker niet teleurgesteld. De schrijfstijl is gewoon zo ontzettend fijn en vooral heel erg mooi. Het is vaak poëtisch geschreven, maar wel zo dat je het nog begrijpt. Ook heeft het boek hele korte hoofdstukken, wat ik ontzettend fijn vind. Benjamin zijn boeken zijn altijd heel erg gebaseerd op de karakters van het boek. Hij heeft altijd hele “echte” personen, zonder dat ze saai zijn. Ook in dit boek zijn ze allemaal interessant en diep! Je leert elk personage goed kennen en dat vind ik altijd heel erg knap! Mijn favoriete personage was misschien wel Fito! Ik heb ook echt een paar keer bijna moeten huilen bij dit boek. Het verhaal is zo mooi en ik heb altijd het gevoel dat je iets leert van zijn boeken. Ik vond dit boek net ietsje minder goed dan Aristotle and Dante, maar het is alsnog één van mijn favorieten!

The inexplicable logic of my life is te koop bij bol.com en bookdepository

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *