Recently read #60 – o.a review Leah on the offbeat

Leah on the offbeat

Starry eyes en Leah on the offbeat las ik toen ik op vakantie was. Als je opzoek bent naar leuke zomerse boeken dat moet je snel verder lezen!

Leah on the offbeat

Leah on the offbeat – Becky Albertalli

Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar – vindt ze zelf – middelmatige tekeningen, maar ook om:
Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen – en voor de liefde.

Nu de film love Simon uit is ging ik gelijk Simon vs the homosapiens agenda herlezen en daarna las ik op vakantie als eerste Leah on the offbeat. In dit boek volgen we namelijk Leah uit love Simon, maar dan een jaar later. Ik vind de schrijfstijl van Becky Albertalli zo leuk altijd en dat is deze keer weer hetzelfde. Leah vond ik een leuk en herkenbaar karakter. Ze is namelijk niet perfect en zelfs vaak onaardig, maar ze is zo lekker zichzelf! Op het begin probeerde ik steeds te raden op wie ze nou een crush had, maar ik kwam er niet uit. Ik had het dan ook niet helemaal aan zien komen dat het die persoon zou zijn! Één gebeurtenis vond ik trouwens wel een beetje voorspelbaar. Dat kon je echt ver van te voren aanvoelen. Het einde vond ik iets te perfect en heel erg lijken op een fanficton. Ik had liever een iets realistischer einde gezien. Maar tot nu toe is dit wel echt mijn favoriete Becky Albertalli boek!

Leah on the offbeat is te koop bij bol.com en bookdepository

Starry eyes – Jenn Bennet

Ever since last year’s homecoming dance, best-friends-turned-worst-enemies Zorie and Lennon have made an art of avoiding each other. It doesn’t hurt that their families are the modern-day version of the Montagues and Capulets. But when a group camping trip goes south, Zorie and Lennon find themselves stranded in the wilderness. Alone. Together. Zorie and Lennon have no choice but to try to make their way to safety. But as the two travel deeper into the rugged Californian countryside, secrets and hidden feelings surface. Soon it’s not simply a matter of enduring each other’s company, but taming their growing feelings for each other.

Jenn bennet is echt één van mijn favoriete schrijfsters, dus  natuurlijk nam ik haar nieuwe boek mee op vakantie. Vorig jaar las ik op vakantie Alex Approximately van Jenn Bennet en dat was ook een heel leuk boek voor de zomer. De eerste 100 bladzijdes waren wel leuk van dit boek, maar niet echt bijzonder en een beetje afwachtend. Het duurde ook echt lang, tot over de helft, voordat ik bij het stukje kwam waar ik eigenlijk heel het boek op zat te wachten. Dat duurde me wel iets te lang. Het verhaal vond ik wel heel erg leuk! Ik kreeg gelijk zin om ook hele stukken te gaan wandelen en kamperen. Lennon vond ik super leuk. Meestal vind ik jongens in contemporary boeken een beetje standaard, maar Lennon is echt zo’n jongen die alles weet en je overal mee helpt en overal een oplossing voor heeft. Mijn nieuwe boekencrush! Ik kon mij goed inleven in Zorie, want ik ben ook echt zo’n stresskip. Reagan en de rest van de groep vond ik echt heel stom en onaardig. Dit boek heeft ook heel veel romantische momentjes! Echt een aanrader om te lezen.

Starry eyes is te koop bij bol.com en bookdepository

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *