Recently read #61 – Liefde & geluk & Het juiste spoor

liefde & geluk

Het is meer dan 2 maanden geleden dat ik een review heb gedaan over een boek dat ik gelezen heb. Ik werd een beetje verveeld, daarom heb ik het een tijdje niet meer gedaan. Maar nu heb ik weer twee boeken gelezen die onlangs zijn uitgekomen! Wil je weten wat ik van Liefde & geluk en Het juiste spoor vond? Lees dan snel verder!

liefde & geluk

Liefde & geluk – Jenna Evans Welch

Kan een roadtrip door Ierland haar gebroken hart helen?
Addie heeft iets ongelooflijk stoms gedaan. Nu is ze diep ongelukkig, en ze is bang dat haar hele toekomst in puin ligt. Wat niet helpt is dat ze ook nog voortdurend ruzie met haar broer Ian heeft, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders.Ze hoopt dat de over-de-top-bruiloft van haar tante in Ierland haar kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en zijn Ierse vriend Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet.

Toen ik van de zomer in Zweden was heb ik love & gelato gelezen van Jenna Evans Welch. Dat boek vond ik echt heel erg leuk. Daarom was ik heel erg nieuwsgierig naar haar nieuwe boek liefde & geluk! Dit boek heeft een verband met love & gelato. Addie is namelijk de beste vriendin van Lina, de hoofdpersonage uit love & gelato. Toen ik las dat dit boek een roadtrip bevatte, werd ik gelijk heel erg enthousiast. Ik ben namelijk gek op boeken met roadtrips erin. Het viel me wel tegen dat de roadtrip pas halverwege het boek begint. Addie is best wel een badass karakter en daar houd ik van. Ze bijt van zich af en op sommige momenten doet ze echt grappige dingen (Zoals haar broer tackelen midden op een parkeerplaats). Het familie aspect vond ik ook heel fijn in dit boek. Je ziet heel goed de broer-zus relatie tussen Addie en Ian. Ondanks dat ik nog nooit in Ierland geweest ben, kon ik alles heel goed voor me zien. Ik zou nu ook best wel graag naar Ierland willen gaan! Rowan was denk ik wel mijn favoriete karakter uit dit boek! Hij is heel kalm en lief, maar ook grappig. Ik vond persoonlijk de hoofdstukken echt veel te lang. Een hoofdstuk van meer dan 50 bladzijdes vind ik echt veel te lang. Ook vond ik de overgang van de hoofdstukken vaak niet zo vloeiend overlopen. Ook heeft dit boek net als love & gelato iets ‘mysterieus’. Want pas bijna helemaal aan het einde kom je erachter wat voor stoms Addie nou gedaan heeft.

Liefde & geluk is te koop bij bol.com.Het juiste spoor

Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis zijn goed bevriend in het dagelijks leven. Geïnspireerd door het thema vriendschap schreven ze allebei een spannend verhaal waarin de vriendschap tussen jongeren behoorlijk onder druk staat.
In Het juiste spoor van Marieke Nijkamp is een groep vrienden op vakantie als een van hen spoorloos verdwijnt…
Wat is er gebeurd?
Corinne Duyvis borduurt voort op haar apocalyptische roman Op de rand van het niets. In En de rest van ons wacht maakt een meisje na een vernietigende komeetinslag op aarde nieuwe vrienden.

Het juiste spoor – Marieke Nijkamp

Ik lees dus zelden thrillers. Eigenlijk omdat de meeste thrillers die ik gelezen heb ik of saai vond of juist te eng. Door dit verhaal ben ik niet alleen nieuwsgierig geworden naar Marieke haar andere boeken, maar ook sta ik nu meer open voor het lezen van andere thrillers. Marieke heeft een hele fijne schrijfstijl en ook is ze heel goed in het neerzetten van de karakters. Het verhaal ontwikkelde zich heel goed en dat vind ik heel knap omdat het een verhaal is van 50 bladzijdes. Ik vond het echt een heel goed verhaal.

En de rest van ons wacht – Corinne Duyvis

Gelijk vanaf het begin van het verhaal merkte ik al dat ik dit verhaal niet zo leuk zou gaan vinden. Jullie weten dat ik tegen zielige boeken kan en vaak zijn dat mijn favoriete boeken. Ik werd echt een beetje verdrietig van dit boek en niet op de goede manier. Misschien wilde Corinne het verhaal zo ‘echt’ mogelijk laten overkomen, maar hierdoor kreeg ik op geen enkele manier een goed gevoel van dit boek. Ook vond ik de karakters niet heel goed uitgewerkt. Daarnaast had ik het gevoel dat er veel herhaling was in dit verhaal.

Dit boek met twee verhalen is echt een aanrader als je door middel van een kort verhaal kennis wilt maken met beide schrijfsters.

Het juiste spoor is te koop bij bol.com.

De artikel bevat producten die ik gratis ontvangen heb.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *