Recently watched #39 o.a Red sparrow

red sparrow

Ik heb deze keer eindelijk Red Sparrow gekeken! Ook keek ik de documentaire van Avicii. Ook keek ik nog twee Netflix films namelijk: Dude en Newness. Benieuwd wat ik van deze 3 films en documentarie vond? Lees dan snel verder om mijn review te lezen!

Red Sparrow

Elke film met Jennifer Lawrence is vaak een goede film, dus ik was heel erg benieuwd naar deze film. Het zag eruit als een spannende film en daar had ik wel zin in! Wat al gauw duidelijk werd was dat de film nogal gruwelijk is op veel momenten. Veel bloed, geweld en seks, dus wees voorbereid! Ik had ook verwacht dat Dominika meer zou vechten en badass op die manier zou zijn, maar dat was dus niet zo.. Tenminste niet zoveel als dat ik verwacht had. Het verhaal werd steeds ingewikkelder en ik moet eerlijk zeggen dat ik op het einde wel een beetje in de war was. Het idee van de film vond ik heel gaaf en de uitvoerig was ook wel goed en het acteerwerk was sowieso heel erg goed, maar de film had voor mij wel iets intenser gekund. Je had dan ineens intense gewelddadige momenten, maar daar tussen in was het vaak een beetje saai. Ik had iets meer verwacht van deze film!

Avicii true stories

Ik wilde deze documentaire al heel graag zien toen ik hem op Netflix zag staan, maar toen ik hoorde dat Tim overleden was wilde ik deze documentaire helemaal graag zien. De opzet van deze documentaire vond ik gelijk al fijn. Het verhaal wordt vooral vanaf het begin gelijk verteld door Tim zelf en ook door zijn goede vrienden en mensen waarmee hij samenwerkt. Je ziet zelfs beelden dat hij 17 of 18 jaar oud is en in zijn kleine kamer met een vriend muziek aan het maken. Heel leuk om dat soort beelden te zien. Ik wist nooit dat hij zulke problemen mentaal en fysiek heeft gehad en ik vond dat echt super goed weergegeven. Ergens tegen het einde aan zie je dat hij na een stop weer begint met touren en hij heeft nog steeds die stress en angst voor het optreden, waardoor hij optredens moet afzeggen. Zodra het optreden is afgezegd zie je dat Tim zoveel relaxter en opgelucht is. Ik vond sommige beelden ook schokkend. Je ziet op sommige momenten hoe slecht hij eruit ziet en er is ook een fragment dat hij net uit het ziekenhuis komt , stijf onder de medicijnen zit en zijn tourmanager doodleuk vraagt of hij een interview kan doen over 2 uur… Echt een aanrader om deze documentaire te zien!

Dude

Ik zag deze film voorbijkomen op Netflix en ik zag dat Lucy Hale van Pretty little liars erin speelde en toen werd ik nieuwsgierig. Ik werd helemaal nieuwsgierig toen ik bij de reviews op netflix allemaal lovende reviews las. Na een paar minuten zag ik ook dat Austin Butler erin speelde, helaas voor niet zo heel lang, maar dat was ook gelijk een pluspunt! De film is echt een goede coming of age highschool film! Misschien niet zo origineel, maar hij is wel goed! Het verhaal is leuk en vooral het acteerwerk is super goed. Heb je zin in een leuke en ook een beetje diepe film? Dan is dit een aanrader!

Newness

Ik had heel erg zin in een romantische film en na een half uur trailers gekeken te hebben koos ik maar gewoon voor deze film. Ten eerste is het mannelijke hoofdpersonage super knap! Dit is echt zo’n beetje slome film, die wat aparter is dan echte Hollywood films en ik vind dat soort films altijd wel heel leuk en verfrissend. Vooral in het begin komt seks heel veel voor. Ik vind dat nooit zo erg, maar soms vind ik het wel een beetje onnodig, want op het einde kwam het een stuk minder voor. Met dit soort films moet het acteerwerk wel altijd echt heel goed zijn en dat was het gelukkig ook! Als dat niet zo is dan wordt een film zoals deze vaak een beetje awkward. De acteurs konden de emoties heel erg goed uiten en dat was heel mooi om te zien. Hoe alles gefilmd werd vond ik op zich wel gaaf eruit zien, alleen was de film echt veel te donker steeds, waardoor je amper iets zag. Daar irriteerde ik mij heel erg aan. Voor de rest vond ik het best wel een goede en mooie film!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *