Recently watched #42 o.a Joker

joker

Ik heb 4 hele goede films gezien de afgelopen weken. Vandaag vertel ik jullie wat mijn mening is over deze 4 films. Ik zag onder andere Once upon a time in Hollywood en Joker in de bioscoop. Vooral de Joker heeft mij heel erg verrast!

Once upon a time in Hollywood

Mijn vriend vindt de films van Quinten tarantino heel erg leuk. Ikzelf heb alleen pulp fiction en kill bill gezien. Maar ik houd ook wel van wat langdradige en rare films. Deze film vond ik een stuk normaler dan wat ik verwacht had. Normaal gebeuren er vaak heel de film door allemaal rare en chaotische dingen, maar bij deze film was alleen het einde ineens heel erg chaotisch en weird. Dat gewelddadige einde had voor mij dan ook niet gehoeven. De film duurt ook aardig lang, namelijk 2 uur en 40 minuten. Het is dat ik nodig moest plassen, maar ik vond het anders niet per se een lange zit. Ik vind leonardo dicaprio heel erg goed spelen in deze film! Zijn karakter is ook interessant. Alle karakters voelde heel echt zonder te overdreven te zijn. De muziek vond ik gelijk vanaf de eerste scene heel erg leuk. Als je van Quinten Tarantino zijn films houdt moet je deze zeker even gaan kijken! En anders luister je de soundtrack even.

The prestige

Ik had zin in goede thriller en toen kwamen we op deze film uit. Het is geen thriller, maar wel een spannende film. Ik zag in de trailer dat Scarlett Johansson in de film speelde en dan ben ik altijd gelijk geïnteresseerd.  Ook speelt Hugh Jackman, van the greatest showman,  een hoofdrol in deze film. Ik vond de film vanaf minuut één gelijk heel leuk en interessant. De film speelt zich ook af in eind 19e eeuw. Wat ik zelf niet echt doorhad, behalve dat er af en toe een paard en wagen te zien was. Op een gegeven moment moet je echt goed nadenken en raak je telkens in de war. Het einde is ook supergaaf! Toen de film voorbij was zei ik “ik ben nog meer confused als na Inception” en blijkbaar is deze film van dezelfde regisseur. Echt een aanrader!Shutter island

Deze film stond al een tijdje op mijn kijklijst en ik had (alweer) zin in een thriller. Op het begin vond ik deze film een beetje saai en langdradig, maar het einde is daarentegen wel weer heel erg gaaf en goed verzonnen. Zo jammer dat het merendeel van de film echt heel saai was. Ik kon mijn aandacht er gewoon niet bijhouden. Ook vond ik de karakters gewoon niet interessant… Vond dit wel echt een tegenvaller!

Joker

Ik hoorde dat iedereen laaiend was over deze film, dus ik werd er heel erg nieuwsgierig naar. Ik hoorde allemaal verhalen dat de film te gewelddadig zou zijn, dus daar was ik wel een beetje bang voor. Ik heb nog nooit een Marvel film gezien. Ik weet dus vrij weinig van Batman en de joker of welk andere Marvel personage dan ook. De eerste helft van de film vond ik emotioneel gezien best wel heftig. Joaquin phoenix is echt een mega goede acteur. Echt niet normaal. Heb in tijden niet zo goed acteerwerk gezien. In de tweede helft begon er meer geweld te komen. En ja dat is altijd schokkend en ik heb bij bepaalde scenes wel even in mijn vriend zijn hand geknepen. Ik vond het geweld echt wel meevallen. Ik heb films gezien waarin het geweld echt veel erger en expliciter was. Dat was voor mij echt een opluchting! De film duurt 2 uur, maar om de één of andere reden vond ik hem best wel kort. Maar dat kan ook komen dat ik 2 weken daarvoor 3 uur lang in de bioscoop had gezeten zonder pauze voor once upon a time in hollywood. Joker is zeker een aanrader en ik ben nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *