Recently Watched #6 met o.a pride & prejudice

Deze maand heb ik echt alleen maar films gekeken die zich afspelen in 1800. Ik vertelde al in mijn Currently loving dat ik Jane Eyre heel leuk vond. Daarnaast keek ik nog The Duchess, hoe duur was de suiker en mijn persoonlijke favoriet Pride & Prejudice.

Jane Eyre

Ik wilde al een tijdje Jane Eyre zien. Ik wil namelijk graag een keer een klassiek boek lezen. Nu zag ik hem op Netflix voorbij komen en ging ik hem maar spontaan kijken. Ik vond het heel gaaf om te zien hoe ze eruit zagen. De vrouwen in jurken en hun haar mooi opgestoken. En ook hoe Engeland er in die tijd uit zag vond ik interessant. Of hoe ze leefden, ze hadden toen natuurlijk nog geen stroom dus deden ze als het donker is alles met kaarsen. De acteurs in deze film zijn onwijs goed, zeker de actrice die de jonge Jane Eyre speelt. Ik vertelde al dat ik gek ben op flashbacks en deze film heeft dat zeker! Ik wist niet zo heel goed waar Jane Eyre over ging, maar ik verwachte wel een zielig verhaal en ook een beetje saai. Het is zeker wel een zielig verhaal, maar saai absoluut niet. Er zitten zelfs een paar spannende momenten in. Ik was ook bang dat het moeilijk zou zijn om te volgen, maar dat was gelukkig helemaal niet het geval. Ik vond het echt een super mooie en leuke film. Nadat ik deze film gezien had, wilde ik eigenlijk gelijk nog een klassieke film kijken! Nu ga ik ook sowieso een keer een klassiek boek lezen. Als je ook een keer een klassieke film wilt kijken, dan is Jane Eyre echt een hele leuke.

The Duchess

Ik had nog nooit echt van deze film gehoord, maar toen ik hem op Netflix zag staan en ik de trailer keek vond ik hem toch wel interessant. Deze film speelt zich in de zelfde tijd af als Jane Eyre en zoals ik al zei wil ik meer van dat soort films kijken. Ik dacht er eerst aan om een Jane Austen film te kijken, maar daar twijfelde ik toch over en deze film zag er wat spannender uit. Ik keek hem samen met mijn vader, die hem eigenlijk ook wel leuk vond. Georgina, wat ik trouwens echt geen leuke naam vind, wordt gespeeld door Keira Knightley. Keira is normaal gesproken al heel erg mooi, maar in deze film is ze echt heel erg mooi. Wat ik wel wat minder vond is dat de film zich op niet zo heel veel verschillende plekken zich afspeelt, maar de huizen zijn wel onwijs mooi ingericht. Ook de kostuums, haar en make up zijn onwijs mooi, dus ik begrijp zeker waarom deze film daar dan ook een prijs voor gewonnen heeft. Het verhaal is echt gebeurd, wat het nog interessanter maakt. Het is toch een stukje geschiedenis, wat ook echt iets betekent. Georgina was de eerste vrouw die voor zichzelf opstond en dat vond ik heel leuk om te zien. Georgina is vanaf het begin al wat brutaler, niet op een irritante manier, maar de mensen en de hertog valt het toch op. Het is ook wel een zielig verhaal, maar vooral geloofwaardig. Zeker een goede film!

Hoe duur was de suiker

Ik weet dat mijn ouders deze film een keer gingen kijken en ik niet ging meekijken, omdat ik hoorde dat hij best wel heftig was. Ik keek deze film nadat ik The Duchess had gekeken, want hij was precies daarna toevallig op TV. Als eerste viel me gelijk op dat het acteerwerk echt totaal niet goed was. Echt heel zonde, want het is zeker geen slechte film. Pas na een uur komt er echt een heftig stukje, waardoor ik eigenlijk een uur zat te wachten wanneer het heftig was. De heftige stukjes, waren dan ook heel erg heftig. Denk aan slaven die worden geslagen met een zweep. Ik vond trouwens de acteurs die de slaven speelden, veel beter acteren dan de anderen. Ik vond de actrice die Mini Mini speelde dan nog het beste acteren. Ik vond vooral de acteur die Rutger speelde heel erg slecht. Het verhaal gaat grotendeels over Sarith, die echt onuitstaanbaar is. Soms is ze heel lief tegen Mini Mini en dan wordt ze boos omdat haar jurk niet gewassen is. Ik vond vooral het einde heel erg spannend en het is op zich wel een goede film. Beter dan dat ik had verwacht, maar niet mijn favoriete film.

Pride & prejudice

Ik wilde nog een Jane Austen verfilming kijken en ik koos voor Pride & Prejudice. Hoe de huizen zijn ingericht in dit huis vind ik ook weer heel mooi, de kleding en haar vind ik dan weer iets minder in deze film. Maar dat komt ook doordat de familie waarover het gaat best wel arm is. De zussen zijn trouwens echt heel erg hysterisch, dat vond ik best wel irritant eigenlijk. Al snel komt er een bal. Er zijn er volgens mij 2 in deze film. Ik vind dat zo leuk! Ze gaan dan ook zo dansen en ik moest gelijk aan The Vampire Diaries denken. Bij the Vampire Diaries zijn dat ook mijn favoriete scenes. Er is ook best wel veel mooie piano muziek in deze film. De film heeft een hele levendige sfeer. Keira knightley speelt ook net als in The Duchess de hoofdrol in deze film. Ze is in deze film iets minder mooi ‘gemaakt’, maar alsnog echt prachtig! Ze speelt weer een best wel koppig en brutale personage. Er is een scene met Elizabeth en Mr. Darcy in de regen en wauw wat een scene is dat! Echt mijn favoriete scene van de film. Er is ook nog een mooie scene met beelden in het huis van Mr. Darcy. Toen de film klaar was had ik het gevoel dat er eigenlijk een paar gaten in het verhaal zat. Ik miste voor mijn gevoel een heleboel, zoals de bruiloften. Daarom wil ik denk ik het boek hiervan lezen, want het is een vrij dik boek en dan weet ik alvast waar het over gaat, maar dan met veel meer details.8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *