Recently watched #8 met o.a still alice

Ik heb de afgelopen maand heel veel bijzondere films gezien! Één film viel me wel helaas tegen, maar de andere 3 die ik gezien heb vond ik onwijs goed. Lees dus verder welke 4 films ik heb gezien en waarom ik ze zo goed (of slecht) vond.

The longest ride

Ik heb toch stiekem wel een liefde voor Nichalos Sparks films, maar deze sprak me niet zo heel erg aan. Vooral omdat de jongen in het verhaal aan stierenrijden doet en ik vind dat echt verschrikkelijk. Zielig voor de stieren enzovoort, ik snap niet dat je dat leuk kan vinden. Toch zag ik goede reviews voorbij komen, dus keek ik hem toch. Ik vind de actrice die Sophia speelt, Britt Robertsson, echt een hele leuke actrice. Ik zag haar voor het eerst in de film The first time, waar ze samen met Dylan O’brein in speelt. In het echt zijn ze ook al een paar jaar een stel. (Helaas, want ik heb toch wel een crush op Dylan). De jongen is zoals gewoonlijk weer heel erg knap. Ik heb dus echt niets met Rodeo, maar ik vind de feestjes en dansjes wel altijd leuk. Helaas was er in de film maar 1 op het begin. Deze film is natuurlijk weer zoals te verwachten echt onwijs romantisch. Er zit niet echt humor in, maar dat was ook niet nodig. Je zit er gelijk in. De oude man Ira vond ik echt heel leuk. En zo gaaf gedaan met zijn brieven en op die manier zijn verhaal te zien. Zeker een hele goede romantische film, maar niet mijn favoriete Nicholas Sparks film.

In Your Eyes

Ik check altijd de filmtips van ikbenirisniet en de afgelopen keer zaten er echt een paar hele goede tips tussen, dus had ik het artikel opgeslagen. Ik was vooral heel erg benieuwd naar in your eyes. Het leek me zo’n bijzondere en mooie film en dat was het ook! Hoe op het begin wordt weergegeven hoe Rebecca en Dylan door elkaars ogen kunnen zien vond ik heel gaaf. Op een gegeven moment laten ze dat niet meer zien, dat vond ik op zich wel jammer, maar je hebt het idee al. Er wordt gebruik gemaakt van hele relaxte muziek. Ik vond de acteurs ook heel erg goed en dan vooral Zoë Kazan die Rebecca speelt. Ik vond Rebecca ook een heel interessant personage en door haar personage werd de film iets meer duister. Ik vond Rebecca haar man echt geen leuke man, heel onaardig en hij behandelde Rebecca alsof ze nog steeds zijn leerling was. Later kom je er wel achter waarom Rebecca bij hem blijft. Er zit ook heel veel humor in de film. Dylan en Rebecca praten soms ook gewoon met elkaar waar mensen bij zijn, wat ik niet helemaal begreep, want iedereen kon ze gewoon horen, maar daardoor zitten er wel grappige momenten in de film. Ook hebben Dylan en Rebecca gewoon hele leuke humor. Het einde is spannend, wat ik echt niet aan zag komen. Echt een aanrader en 1 van de mooiste en bijzonderste films die ik gezien heb.

Still Alice

Ik was heel erg benieuwd naar deze film en had ook hoge verwachtingen. Ik vind Julianne Moore zo’n mooie vrouw en ze speelde ook heel goed in de film. Ook vond ik Kristen Steward goed in de film, maar de rest vond ik eigenlijk niet zo heel erg goed acteren. Ik stoorde me vooral af en toe aan de acteur die Alice haar man speelt. Ik vond het heel leuk dat je zag dat ze samen met haar oudste dochter wordfeud speelt. De scene dat ze verdwaald tijden het hardlopen vond ik echt heel erg goed! Ook heel goed gefilmd, maar vooral goed geacteerd van Julianne. De film oogde voor mij wat te rustig. Ik had veel meer drama verwacht, waardoor ik hem een beetje saai vond. Er waren nog wel 2 scenes die ik heel goed vond, dat Alice een speech geeft en dat ze over zichzelf heel plast omdat ze de wc niet kan vinden. Het einde is ook echt heel stom. Ik vond het acteerwerk van Julianne het wel weer goed maken, maar ik was toch wel echt teleurgesteld.

The east

Mijn vader had deze film gevonden en ik keek hem dan ook samen met mijn ouders. De trailer zag er al onwijs goed en spannend uit en ik zag vooral al heel veel goede acteurs voorbij komen. De actrice die Jane speelt vond ik een hele goede actrice. Je kon echt goed zien wat ze dacht. Het idee van de film vind ik vooral heel gaaf. Je leeft heel erg mee met Jane, vooral omdat ze gehecht raakt aan de mensen van The east en steeds terug moet. Ik vond haar baas echt geen leuke vrouw, wel heel goed geacteerd trouwens. Dat Jane meldt dat ze op een missie zijn en haar baas gewoon niets doet was heel onbegrijpelijk. Vooral op het begin komt The east echt over als een soort sekte en doen ze hele aparte dingen. Dan een lange tijd lijken ze bijna weer normaal en dan doen ze weer iets heel raars. Er zit in het midden een romantische twist, die ik dus echt niet zag aankomen. Mijn ouders trouwens wel, dus dat zal wel aan mij gelegen hebben. Het einde kon van mij eigenlijk nog wel wat spannender. Maar ik vond het echt een onwijs goede film, zeker een aanrader. Weer iets anders dan de meeste films, heel apart, interessant en je leeft heel goed mee.One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *