Ik heb weer een vegan recept voor jullie! Deze keer laat ik jullie zien hoe je deze makkelijke quinoa salade maakt. De salade is ook heel lekker op een wrap. De quinoa salade is zoet door de maïs, maar ook fris door de tijm en limoensap. Ik vind het echt een heerlijke salade. Lees snel verder voor het recept!
Ingrediënten voor 2/3 wraps:
- 3 tortilla wrap
- 50 gram quinoa
- 150 gram maïs
- 1 avocado
- handje tomaten of 1 grote tomaat
- peper en zout
- tijm
- Olijfolie
- Limoensap
Als eerste ga je de quinoa koken in een pan met water. Quinoa moet je voor ongeveer 8 minuten koken.
Als de quinoa aan het koken is kan je de avocado en tomaten snijden en in een kom doen. Nu kan je ook de maïs uit laten lekken en ook in de kom doen.
Als de quinoa klaar is giet je deze af en doe je de quinoa in de kom bij de rest van de groente. Nu doe je er een scheutje olijfolie overheen en ook een klein beetje limoensap. Dan doe je er een beetje peper, zout en tijm bij. Nu kan je alles door elkaar mixen en is de salade klaar!
De salade is heel lekker op een wrap. Vaak maak ik dan 1 wrap en dan eet ik de rest gewoon als een salade erbij op.
Yum dit ziet er lekker uit!