Recept voor heerlijke smeuïge vegan brownies!

vegan brownies

Ik ben allemaal recepten aan het uitproberen voor mijn verjaardag en ik wil dan natuurlijk wel allemaal vegan hapjes. Laatst maakte ik al de vegan kokosballetjes met pure chocolade. Nu ging ik een recept uitproberen voor vegan brownies en ik kan alvast vertellen dat ik ze nog lekkerder vind dan normale brownies!

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 350 gram suiker
  • 65 gram cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder (15 gr)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel maïzena
  • 250 ml water
  • 250 ml zonnebloem olie
  • 1 theelepel vanille extract

Je hebt geen mixer nodig voor dit beslag. Je kan alles gewoon door elkaar roeren. Wel heb je een bakvorm van 20 x 20 cm nodig!

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Dan doe je alle droge ingrediënten bij elkaar. Dus je doet de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, zout en maïzena bij elkaar.

Daar doe je dan het water bij en dit roer je met een spatel er goed doorheen.

Voeg dan beetje bij beetje de zonnebloem olie erdoorheen. Echt goed doorroeren telkens! Als laatste roer je het vanille extract erdoorheen.

Je kan de bakvorm invetten, maar ik heb bakpapier nat gemaakt, goed uitgeknepen en die verdeeld over de bakvorm, want ik ben altijd bang dat als ik het invet het alsnog aan blijft plakken.

Doe dan het beslag in de bakvorm en doe het in de oven voor ongeveer 40 minuten. Elke oven is anders dus check af en toe! Als je er een satéprikker in doet en hij in ieder geval niet met nat beslag eruit komt, dan is hij goed!

Laat ze eerst heel goed afkoelen, voordat je de brownie uit de vorm haalt, anders valt hij uit elkaar, maar dan zijn ze klaar! Ze zijn echt super smeuïg en ook echt super lekker van smaak. Ik ga deze sowieso voor mijn verjaardag maken en daarna waarschijnlijk ook nog wel een aantal keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *