Recept kaneel kerstkoekjes!

kerstkoekjes

Ik wilde deze kerst heel graag leuke kerstkoekjes maken en het liefst vegan. Het was best wel moeilijk om een vegan recept te vinden, dus ging ik opzoek naar kaneel koekjes, want dat is ook een beetje kerstig. Ik vond dit recept en ben aan de slag gegaan! De koekjes zijn dus vegan, maar de decoratie niet!

Kerst koekjes

Ingrediënten:

  • 220 gram speltbloem
  • 50 gram suiker
  • 125 gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufjes zout
  • Dr. Oetker decoratiestiften
  • Uitsteekvormen

Als eerste ga je de kokosolie smelten met een bakje boven een pan met een laagje water erin. Doe in een andere kom alle droge ingrediënten bij elkaar, dus de speltbloem, suiker, kaneel en zout. Als het kokosolie gesmolten is meng dit dan door de droge ingrediënten. Dit kan gewoon met je handen. Doe dan het vanille extract erbij! Bij mij was het deeg nog een beetje te nat, dus ik deed er nog was extra speltbloem doorheen. Maak van het deeg een bal en doe er huishoudfolie omheen. Leg het deeg ongeveer 15 minuten in de koelkast. Als het goed is is het deeg nu goed. Als het nog steeds te nat is kan je er weer een beetje speltbloem bij doen en weer even in de koelkast doen. Als het deeg te droog is kan je er wat plantaardige melk bij doen.

kerstkoekjes

Het deeg is weer wat harder geworden in de koelkast dus kneed het goed. Strooi dan een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg uit. Dan kan je de vormpjes eruit steken! Ik deed kerstvormpjes, zoals een gingerbreadman, kerstboom, klok en ster.

Leg bakpapier over een bakplaat en leg daar de koekjes op. Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten op 150 graden in de oven.

kerstkoekjes

kerstkoekjes

Laat de koekjes goed afkoelen en dan kan je ze gaan decoreren! Ik deed dat met de decoratiestiften van Dr. Oetker.

Kerstkoekjes

kerstkoekjes

Kerstkoekjes

Zijn ze niet onwijs schattig geworden! Ze smaken trouwens ook best wel lekker, maar ik denk dat ze nog lekkerder zijn als je gewone bloem gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *