Recept voor heerlijke perentaart

perentaart

Ik volg Arne en Frauke hun blog al een tijdje en nu hadden ze dit heerlijke perentaart recept die ik graag wilde proberen. Het is een heel makkelijk recept en je hebt ook niet zo heel veel nodig. Wil je weten hoe je deze heerlijke perentaart maakt? lees dan verder.

goedingredieten

Ingrediënten:

  • 135 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • een zakje vanillesuiker
  • 2 middelgrote knapperige peren

goedbeslag

Als eerste verwarm je je oven voor op 200 graden. Dan ga je de boter smelten. Als je boter gesmolten is mix je de boter en kristalsuiker door elkaar. Daarna doe je beetje bij beetje de bloem erdoorheen mixen. Dan is het tijd om de twee eieren erdoorheen te mixen. Nog even door mixen en dan heb je een smeuïg beslag.

goedperensnijden

Snij dan de 2 peren door de lengte, zoals hierboven. Vet de springvorm in met boter en strooi er bloem overheen.

goedvooroven

Doe dan het beslag in de springvorm en verdeel de perenstukjes eroverheen. Druk ze wel een beetje in het beslag. Dan kan de taart in de oven voor 30 minuten.

img_0087

Na 30 minuten haal je de taart uit de oven en verdeel je de vanillesuiker over de taart. Zet dan je oven op de grillstand en bak de taart nog een paar minuten totdat het suiker gekristalliseerd is. Laat de taart daarna goed afkoelen. Als de taart afgekoeld is zet je de taart op een mooi bord en verdeel er poedersuiker overheen en hij is klaar!

perentaart

perentaart

De taart is echt heerlijk en ziet er ook nog eens heel mooi uit. Deze taart ga ik sowieso vaker maken!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *